Pasta med kyckling och ädelost
Introduktion och förberedelse
En gräddig, krämig och smaskig pasta med kycklingfilé, ädelost, salladslök, bacon och tagliatelle.
Serveringförslag
Gott till är en grönsallad med äpple samt bröd.
Varianter
- Istället för salladslök kan du ta en 20 cm purjolök.
- Som ädelost tog jag svensk Kvibille men du kan ta valfri sorts grönmögelost eller blåmögelost som Gorgonzola, St Agur, Stilton, Castello, Cambozola, Danablue eller Roquefort med flera.
- Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
Tillagning
- Bryn bacon i en stekpanna.
- Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
- Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
- Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
- Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
- Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
- Skölj och strimla salladslöken.
- Koka pastan enligt paketet.
- Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
- Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
- Smula över ädelosten.
- Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 831 kcal