Pasta med kyckling och ädelost

En gräddig och smaskig pasta med tagliatelle. Här även med bacon.
Gott till är en grönsallad med äpple (sök recept här på receptfavoriter.se) samt bröd.
Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.

4 portioner pasta med kyckling och ädelost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 4 kycklingfiléer ca 500 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 140 gram ädelost, 1 paket ex. Kvibille Klassisk ädel
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Bryn bacon i en stekpanna.
  2. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  3. Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
  4. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  5. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  6. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  7. Skölj och strimla salladslöken.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
  11. Smula över ädelosten.
  12. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  13. Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer