Pasta med kyckling och ädelost
En gräddig, krämig och smaskig pasta med kycklingfilé, ädelost, salladslök, bacon och tagliatelle.
Tillagning
- Bryn bacon i en stekpanna.
- Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
- Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
- Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
- Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
- Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
- Skölj och strimla salladslöken.
- Koka pastan enligt paketet.
- Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
- Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
- Smula över ädelosten.
- Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
Serveringförslag
Gott till är en grönsallad med äpple samt bröd.
Varianter
- Istället för salladslök kan du ta en 20 cm purjolök.
- Som ädelost tog jag svensk Kvibille men du kan ta valfri sorts grönmögelost eller blåmögelost som Gorgonzola, St Agur, Stilton, Castello, Cambozola, Danablue eller Roquefort med flera.
- Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 831 kcal