Pasta med kyckling och ädelost

Introduktion och förberedelse

En gräddig, krämig och smaskig pasta med kycklingfilé, ädelost, salladslök, bacon och tagliatelle.

Här även med bacon. Blir också gott med tärnat rökt fläsk eller pancetta.

Serveringförslag

Gott till är en grönsallad med äpple samt bröd.

Varianter

Istället för salladslök kan du ta en 20 cm purjolök.

Som ädelost tog jag svensk Kvibille men du kan ta valfri sorts grönmögelost eller blåmögelost som Gorgonzola, St Agur, Stilton, Castello, Cambozola, Danablue eller Roquefort med flera.

4 portioner pasta med kyckling och ädelost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 4 kycklingfiléer ca 500 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 140 gram ädelost, 1 paket ex. Kvibille Klassisk ädel
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Bryn bacon i en stekpanna.
  2. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  3. Koka upp vatten till pasta. Tillsätt en halv tsk salt samt en tsk olivolja.
  4. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  5. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  6. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  7. Skölj och strimla salladslöken.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg kycklingen i en panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Spara ev. lite av den gröna delen av löken att garnera med.
  11. Smula över ädelosten.
  12. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter medan pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  13. Servera pastan med kycklingen i såsen med ädelosten.
E-mail
Medel: 4.3 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 831 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.