Pasta med kassler, purjolök och broccoli
En krämig och lättlagad pasta med kassler, broccoli och purjolök med sås av grädde och crème fraiche garnerad med parmesanost.
En god och snabblagad pasta med tärnad eller strimlad kassler som ger god sälta till broccolin och pastan.
Tillagning
- Skölj, dela och strimla purjolöken fint.
- Dela broccolin i små buketter.
- Skär kasslern i 1x1 cm tärningar.
- Fräs kassler i olivolja tills den fått färg 3-4 minuter.
- Tillsätt purjolök samt broccolibuketterna. Fräs i 4 minuter under omrörning.
- Börja koka torkad spagetti. Färsk pasta väntar du med att koka när du gjort klart såsen.
- Tillsätt vatten och grädde eller crème fraiche. Låt koka några minuter.
- Riv parmesan. Tillsätt hälften till pastasåsen och spara hälften att ha över pastan.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Blanda pastan med såsen på tallrik, i stor skål eller serveringsfat. Servera med den rivna osten.
Varianter
- Istället för kassler kan du ta rökt eller kokt skinka.
- Som pasta kan du ta skruvar eller annan pasta som spagetti, penne, farfalle eller gnocchi.
- Som grönsaker passar även gröna sojabönor och babyspenat i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 498 kcal