Snabb ostsås

Introduktion och förberedelse

Snabb och enkel ostsås med maizenastärkelse istället för vetemjöl. En glutenfri ostsås som går på några minuter att laga.

Som riven ost kan du ta färdigriven ost av lagrad variant typ gratängost, mozzarella eller annan lagrad ost efter smak och tycke. Du kan också riva ost själv av en lagrad variant.

Gillar du muskotnöt kan du riva i något krm muskot.

OBS använd maizenastärkelse. Maizenaredning är ej glutenfri. 

4 portioner ostsås

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizenastärkelse
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda vatten med maizenastärkelse. Tillsätt grädden och vispa i maizenaredningen.
  2. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 2 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv osten och rör i den precis innan servering.
  5. Ostsåsen är klar att servera när osten smält i såsen.
E-mail
Medel: 3.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.