Snabb ostsås

Introduktion och förberedelse

Snabb och enkel ostsås med maizenastärkelse istället för vetemjöl. En glutenfri ostsås som går på några minuter att laga.

Serveringsförslag

Val av ost

Som riven ost kan du ta färdigriven ost av lagrad variant typ gratängost, mozzarella eller annan lagrad ost efter smak och tycke. Du kan också riva ost själv av en lagrad variant.

Tips

  • Gillar du muskotnöt kan du riva i något krm muskot.
  • OBS använd maizenastärkelse för en glutenfri sås. Annars kan du använda ljus maizenaredning - men den är ej glutenfri.

4 portioner ostsås

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizenastärkelse
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Riv osten.
  2. Blanda vatten med maizenastärkelse. Rör i grädden.
  3. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 2 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör i osten utan att koka så att den smälter precis innan servering.
  6. Ostsåsen är klar att servera när osten smält i såsen.
E-mail
Medel: 3.7 (29 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-17