Snabb ostsås

Introduktion och förberedelse

Snabb och enkel ostsås med maizenaredning istället för vetemjöl. En glutenfri ostsås som går på några minuter att laga.

Som riven ost kan du ta färdigriven ost av lagrad variant typ gratängost, mozzarella eller annan lagrad ost efter smak och tycke. Du kan också riva ost själv av en lagrad variant.

Gillar du muskotnöt kan du riva i något krm muskot.

4 portioner ostsås

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp grädden och rör i maizenaredningen.
  2. Rör och småkoka i 3 minuter.
  3. Riv osten och tillsätt den samt smaka av med salt och peppar.
  4. Ostsåsen är klar att servera när osten smält i såsen.
E-mail
Medel: 3.3 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept