Sockerkaksbotten med potatismjöl

Introduktion och förberedelse

Sockerkaksbotten med potatismjöl är en glutenfri tårtbotten utan vetemjöl.

God till tårta med lager av vaniljkräm eller mosad banan och sylt samt toppad med bär som färska jordgubbar, hallon eller röda vinbär.

Sockerkaksbotten med potatismjöl

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör och 2 msk potatismjöl att bröa formen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en rund form med löstagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klipp ev. bort överflödiga kanter.
  3. Smörj papper och innerkant med smör samt strö i potatismjöl och vänd runt så det fastnar runt om och i botten. Häll bort överflödigt potatismjöl.
  4. Vispa socker och ägg fluffigt ca 5 minuter.
  5. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen samt rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda sockerkaksbottnen i 30-35 minuter. Kolla med en sticka så att smeten är fast i mitten och ej fastnar på stickan.
  8. Ta ut och låt svalna i formen.
  9. Nu kan du använda sockerkaksbottnen till tårta ex. skiva den i två plana delar och fylla med vaniljkräm (kolla så den är glutenfri) eller mosad banan och sylt samt toppa med vispad grädde och färska bär.
E-mail
Medel: 3.5 (200 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-18

Tillbehör och liknande recept: