Nötkakor

Nötkakor med hasselnötter. Förutom att nötkakor är goda så är de glutenfria och laktosfria.

12-18 st nötkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 200 gr hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Garnering: 40 gram hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa hasselnötterna till fint pulver i en matberedare.
  4. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg i en bunke. Låt stå 10 minuter.
  5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt en hel eller delad hasselnöt på varje topp.
  7. Grädda nötkakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Ta ut nötkakorna och låt de svalna på plåten.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Lamm på flera vis

Supergoda recept och allt du behöver veta för att laga lamm till middag och fest. Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah

Läs mer