Nötkakor

Introduktion och förberedelse

Nötkakor med hasselnötter. Förutom att nötkakor är goda så är de glutenfria och laktosfria.

12-18 st nötkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 200 gr hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Garnering: 40 gram hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa hasselnötterna till fint pulver i en matberedare.
  4. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg i en bunke. Låt stå 10 minuter.
  5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt en hel eller delad hasselnöt på varje topp.
  7. Grädda nötkakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Ta ut nötkakorna och låt de svalna på plåten.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.