Nötmuffins
Introduktion och förberedelse
Nötmuffins med hasselnötter. Små minimuffins med smet av hasselnötter, socker, potatismjöl, ägg och smör.
Här har jag använt minimuffinsformar ca 5 cm i diameter.
Glutenfria
Muffinsen är glutenfria och ha inget vetemjöl utan bakas med potatismjöl.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
 - Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
 - Mal hasselnötterna i en nötkvarn, mixer eller matberedare.
 - Vänd i de malda nötterna samt potatismjölet med äggen.
 - Smält smöret och blanda i med nötterna till en smet.
 - Placera ut ca 25 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
 - Skär hasselnötterna till garnering i halvor och placera en halva med skarver upp i varje nötmuffins.
 - Baka nötmuffinsarna i ca 11 minuter tills de fått fin färg.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal