Nötmuffins

Introduktion och förberedelse för att baka

Nötmuffins med hasselnötter. Små minimuffins med smet av hasselnötter, socker, potatismjöl, ägg och smör.

Här har jag använt minimuffinsformar ca 5 cm i diameter.

Muffinsen är glutenfria och ha inget vetemjöl utan bakas med potatismjöl.

ca 25 st små nötmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 11 min
  • Klart på: 21 min

Ingredienser

  • 200 gram hasselnötter
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 60 gram smör
  • ca 13 hasselnötter till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
  3. Mal hasselnötterna i en nötkvarn, mixer eller matberedare.
  4. Vänd i de malda nötterna samt potatismjölet med äggen.
  5. Smält smöret och blanda i med nötterna till en smet.
  6. Placera ut ca 25 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
  7. Skär hasselnötterna till garnering i halvor och placera en halva med skarver upp i varje nötmuffins.
  8. Baka nötmuffinsarna i ca 11 minuter tills de fått fin färg.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-28