Taleggiosås

Introduktion och förberedelse

Taleggiosås är en krämig lyxig ostsås med italiensk Taleggio-ost samt lite parmesan för fyllighet.

Serveringsförslag

Varianter

Grunden på såsen kan även lagas som en Bechamelsås istället för med maizenaredning. Rör sedan i osten som i receptet nedan.

4 portioner Taleggiosås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 gram Taleggio-ost utan kanter
  • 2 msk parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skär bort kanter på osten. Skär osten i kuber. Riv parmesanost eller grana padano.
  2. Blanda vatten med grädde.
  3. Koka upp och rör i maizenaredning till lagom tjocklek.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör i Taleggio samt parmesan eller grana padano. Såsen ska ej koka utan osten ska enbart smälta.
  6. Ostsåsen är klar att servera när osten smält i såsen.
E-mail
Medel: 2.7 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-17