Smulpaj med rabarber och hallon

Rabarberpaj med hälften hallon. Gott med vaniljsås, vaniljglass eller grädde.
Späda rabarber behöver ej skalas. Stora tjocka rabarber kan du skala tunt med potatisskalare.
Du kan använda frysta eller färska hallon.

6 portioner smulpaj med rabarber och hallon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram rabarber
  • 200 gram hallon
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • SMULDEG: 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
  4. Blanda rabarber och hallon i formen.
  5. Blanda socker, potatismjöl samt vaniljsocker.
  6. Strö över rabarbern och hallonen.
  7. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  8. Täck rabarbern med smuldeg.
  9. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer