Smulpaj med rabarber och hallon

Introduktion och förberedelse

Smulpaj med rabarber och hallon serverad med vaniljsås. Att blanda hälften rabarber med hälften hallon blir jättegott som paj.

Serveringsförslag

Gott med hemgjord vaniljsås eller köpt variant som vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.

Val av rabarber

  • Mjälla och späda rabarber behöver ej skalas. De späda röda stjälkarna tycker jag är godast.
  • Stora tjocka rabarber kan du skala tunt med potatisskalare.
  • Du kan använda frysta eller färska rabarber och/eller hallon.

6 portioner smulpaj med rabarber och hallon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram rabarber
  • 200 gram hallon
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • SMULDEG: 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
  4. Blanda rabarber och hallon i formen.
  5. Blanda socker, potatismjöl samt vaniljsocker.
  6. Strö över rabarbern och hallonen.
  7. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  8. Täck rabarbern med smuldeg.
  9. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.2 (62 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 356 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25