Smulpaj med choklad
Smulpaj med choklad, äpplen, mandelmjöl, kokos, havregryn och nötter i smuldegen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en rund pajform med en msk smör.
- Skala och kärna ur äpplen.
- Skär äpplen i klyftor och fördela i formen.
- Riv choklad och grovhacka nötter.
- Tärna smöret och blanda med riven choklad, nötter, havregryn, kokosflingor och socker.
- Strö smuldegen över äpplena.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills den fått färg.
- Ta ut och låt svalna något innan servering med vaniljsås eller glass.
Serveringsförslag
Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, råkräm, yoghurtglass eller vispad grädde.
Varianter
- Istället för äpplen kan man ta päron eller hallon. Eller blanda.
- Tar du glutenfria havregryn blir pajen helt glutenfri.
- Istället för mörk choklad eller mjölkchoklad kan du ta vit choklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 363 kcal