Smoothie

Introduktion och förberedelse

Smoothie med bär och yoghurt. Med frusna bär och yoghurt kan du göra flera olika smoothies med olika smak.

Du kan också använda färska bär såklart. Gott är blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär. Vaniljyoghurt kan bytas mot annan yoghurt efter smak.

Som juice kan du ta vanlig apelsinjuice, äppeljuice eller finare råsaft från Loviseberg eller Brämhults.

2 höga glas smoothie

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 100 gram frysta blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär
  • 2 dl kall vaniljyoghurt
  • 2 dl juice som ananas, apelsin, äpple eller fruktsoda

Tillagning

  1. Mixa bär, yoghurt samt juice i en mixer, matberedare eller med stavmixer i en kanna.
  2. Häll upp i glas och servera smoothien.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept