Smoothie

Introduktion och förberedelse

Smoothie med bär och yoghurt. Med frusna bär och yoghurt kan du göra flera olika smoothies med olika smak.

Du kan också använda färska bär såklart. Gott är blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär. Vaniljyoghurt kan bytas mot annan yoghurt efter smak.

Som juice kan du ta vanlig apelsinjuice, äppeljuice eller finare råsaft från Loviseberg eller Brämhults.

2 höga glas smoothie

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 100 gram frysta blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär
  • 2 dl kall vaniljyoghurt
  • 2 dl juice som ananas, apelsin, äpple eller fruktsoda

Tillagning

  1. Mixa bär, yoghurt samt juice i en mixer, matberedare eller med stavmixer i en kanna.
  2. Häll upp i glas och servera smoothien.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 70 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.