Smoothie

Smoothie med bär och yoghurt. Med frusna bär och yoghurt kan du göra flera olika smoothies med olika smak.

2 höga glas smoothie

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 100 gram frysta blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär.
  • 2 dl kall vaniljyoghurt
  • 2 dl juice som ananas, apelsin, äpple eller fruktsoda

Tillagning

  1. Mixa bär, yoghurt samt juice i en mixer, matberedare eller med stavmixer i en kanna.
  2. Häll upp i glas och servera smoothien.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer