Mangosmoothie med mandelmjölk och ananas

Introduktion och förberedelse

Mangosmoothie med mandelmjölk, färsk ananas, kokosolja och lime eller citron. Lite honung kan man också ta i för lite mer sötma om man vill. Laktosfri smoothie.

Variationer:

  • Istället för kokosolja kan du ta linfröolja, avokadoolja eller några msk kokosgrädde.
  • Istället för havremjölk kan du ta annan mjölk som rismjölk, sojamjölk, havremjölk eller vanlig mjölk.
  • Juice som apelsinjuice, äppeljuice, ananasjuice, morotsjuice funkar också.
  • Färsk spenat, nötter som cashewnötter, skållade mandlar eller kvarg om du vill ha mer nyttig oh protein i.
  • Bär blir också gott som blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär; frukt som banan, apelsin och melon. Man kan också krydda med kanel, ingefära och lite spiskummin.
  • 1/2 tsk vaniljsocker eller något krm vaniljextrakt är gott i.

Blir godast med färsk mogen mango och färsk ananas. Men funkar även att laga med fryst mango och ananas i bitar (som du tinat då). Burkananas är inte så gott och rätt sött men funkar eller kan uteslutas.

Välj en mogen mango som luktar gott. Skala den med en potatisskalare. Skär bort fruktköttet runt kärnan och skär i tärningar. En mango brukar väga runt 400 gram. Utan skal och kärna lite mer än 300 gram.

Tips är att köpa en hel mogen ananas och skära bort skalet samt tärna den - använd en del till denna smoothie och resten kan du ha i kylen och servera iskall som frukt eller frysa in.

1 liter mangosmoothie, en kanna ca 4 stora glas eller 8 mindre glas

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 300 gram fryst mango i bitar eller 1 färsk mango 400 gram - ca 300 gram tärnad färsk mango utan kärna och skal
  • 150 gram tärnad färsk ananas eller fryst tärnad ananas
  • 6 dl kall mandelmjölk
  • 1 tsk limesaft eller citronsaft
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk honung (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och tärna mangon i bitar. Skär bort skal och tärna ananas.
  2. Mät upp allt i en stor kanna och mixa till en smoothie med en stavmixer eller i en blender. Vill du ha den iskall direkt så mixa med lite isbitar. Späd ev. med mer mandelmjölk till önskad tjocklek.
  3. Kan serveras med isbitar. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept