Frusen yoghurtsmoothie

En frusen portionsförpackning yoghurt mixat med färska bär och vätska som juice, mjölk eller sojamjölk blir flera olika varianter smoothies. Bara fantasin sätter gränser.

Spola förpackningen i hett vatten så får du ut yoghurten lättare.

Du behöver två höga glas.

Varianter:

  • Jordgubb - jordgubbsyoghurt, färska jordgubbar och ananasjuice
  • Tropisk - yoghurt med tropisk frukt (Samoa), en halv banan och apelsinjuice
  • Skogsbär - yoghurt med skogsbär, blåbär och tranbärsjuice
  • Morot - yoghurt med citrus, en halv banan och morotsjuice
  • Melon - yoghurt med citron, melon i bitar samt äppeljuice

2 portioner frusen yoghurtsmoothie

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 125 gram frusen yoghurt, 1 pkt av valfri smak som fruktyoghurt
  • 2 dl färska bär eller tärnad frukt
  • 2 dl juice som ananas, äpple eller apelsin

Tillagning

  1. Frys yoghurten.
  2. Lägg yoghurt, färska bär och juice i en mixer eller matberedare.
  3. Mixa till en smoothie och häll upp i glasen samt servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.