Frusen yoghurtsmoothie

Introduktion och förberedelse

En frusen portionsförpackning yoghurt mixat med färska bär och vätska som juice, mjölk eller sojamjölk blir flera olika varianter smoothies. Bara fantasin sätter gränser.

Spola förpackningen i hett vatten så får du ut yoghurten lättare.

Du behöver två höga glas.

Varianter:

  • Jordgubb - jordgubbsyoghurt, färska jordgubbar och ananasjuice
  • Tropisk - yoghurt med tropisk frukt (Samoa), en halv banan och apelsinjuice
  • Skogsbär - yoghurt med skogsbär, blåbär och tranbärsjuice
  • Morot - yoghurt med citrus, en halv banan och morotsjuice
  • Melon - yoghurt med citron, melon i bitar samt äppeljuice

2 portioner frusen yoghurtsmoothie

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 125 gram frusen yoghurt, 1 pkt av valfri smak som fruktyoghurt
  • 2 dl färska bär eller tärnad frukt
  • 2 dl juice som ananas, äpple eller apelsin

Tillagning

  1. Frys yoghurten.
  2. Lägg yoghurt, färska bär och juice i en mixer eller matberedare.
  3. Mixa till en smoothie och häll upp i glasen samt servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.