Sillsallad
Klassisk sillsallad med tärnade rödbetor, sill, äpple, lök och kokt potatis. En klassisk kall sallad med sill till julbord.
Denna sillsallad är smidig att laga på överbliven kokt potatis - annars får du koka några fasta potatisar innan.
Tillagning
- Skär alla ingredienserna i små tärningar och blanda försiktigt ihop sillsalladen i en stor skål.
- Låt gärna sillsalladen stå och få smak ett par timmar i kylskåp innan servering.
- Garnera om du vill med hackad gräslök och dill.
Varianter
- Man kan också ha i någon msk crème fraiche eller vispad grädde för en krämigare sillsallad.
- Vidare kan man blanda i kokt ägg samt byta vanlig lök mot hackad rödlök och salladslök.
- Annat gott i är saltgurka, kapris och syltlök.
- Här med urvattnad saltsill men man kan också ta matjessill, inlagd naturell sill, fem-minuters inläggningssill eller tom ansjovis.
- Kokt potatis är valfritt att ha i men gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal