Sillsallad

Klassisk sillsallad med tärnade rödbetor, sill, äpple, lök och kokt potatis. En klassisk kall sallad med sill till julbord.

Denna sillsallad är smidig att laga på överbliven kokt potatis - annars får du koka några fasta potatisar innan.

8 portioner sillsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 st urvattnade sillfiléer, typ inläggningssill eller fem-minuters sill
  • 4 st medelstora kokta fasta potatisar
  • 1 äpple
  • 4 st inlagda rödbetor
  • 1/2 finhackad gul lök eller rödlök
  • 1 msk hackad gräslök eller dill för garnering

Tillagning

  1. Skär alla ingredienserna i små tärningar och blanda försiktigt ihop sillsalladen i en stor skål.
  2. Låt gärna sillsalladen stå och få smak ett par timmar i kylskåp innan servering.
  3. Garnera om du vill med hackad gräslök och dill.

Varianter

  • Man kan också ha i någon msk crème fraiche eller vispad grädde för en krämigare sillsallad.
  • Vidare kan man blanda i kokt ägg samt byta vanlig lök mot hackad rödlök och salladslök.
  • Annat gott i är saltgurka, kapris och syltlök.
  • Här med urvattnad saltsill men man kan också ta matjessill, inlagd naturell sill, fem-minuters inläggningssill eller tom ansjovis.
  • Kokt potatis är valfritt att ha i men gott.
E-mail
Medel: 3.8 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25