Sillsallad

Introduktion och förberedelse för inläggning

Klassisk sillsallad med tärnade rödbetor, sill, äpple, lök och kokt potatis. En klassisk kall sallad med sill till julbord.

Denna sillsallad är smidig att laga på överbliven kokt potatis - annars får du koka några fasta potatisar innan.

Varianter

  • Man kan också ha i någon msk crème fraiche eller vispad grädde för en krämigare sillsallad.
  • Vidare kan man blanda i kokt ägg samt byta vanlig lök mot hackad rödlök och salladslök.
  • Annat gott i är saltgurka, kapris och syltlök.
  • Här med urvattnad saltsill men man kan också ta matjessill, inlagd naturell sill, fem-minuters inläggningssill eller tom ansjovis.
  • Kokt potatis är valfritt att ha i men gott.

8 portioner sillsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 st urvattnade sillfiléer, typ inläggningssill eller fem-minuters sill
  • 4 st medelstora kokta fasta potatisar
  • 1 äpple
  • 4 st inlagda rödbetor
  • 1/2 finhackad gul lök eller rödlök
  • 1 msk hackad gräslök eller dill för garnering

Tillagning

  1. Skär alla ingredienserna i små tärningar och blanda försiktigt ihop sillsalladen i en stor skål.
  2. Låt gärna sillsalladen stå och få smak ett par timmar i kylskåp innan servering.
  3. Garnera om du vill med hackad gräslök och dill.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25