Sillsallad

Sallad med sill i småbitar med finhackat äpple, lök, kokt potatis och rödbetor. En klassisk kall sallad med sill till julbord.
Denna sillsallad är smidig att laga på överbliven kokt potatis - annars får du koka några fasta potatisar innan.

4-6 portioner sillsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 st urvattnade sillfiléer
  • 4 st medelstora kokta fasta potatisar
  • 1 st stort rött äpple
  • 5 st inlagda rödbetor
  • 1 st finhackad gul eller röd lök

Tillagning

  1. Skär alla ingredienserna i små tärningar och blanda försiktigt ihop sillsalladen i en stor skål.
  2. Låt gärna sillsalladen stå och få smak ett par timmar i kylskåp innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer