Sardellsmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Smör med hackade sardeller. Sardellsmör är ett kryddsmör eller aromsmör som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller grönsaker. Eller att blanda med varma kokta potatisar till en potatissallad.

Sardeller har massor med Umami som ger god "mer" smak.

Man kan också ha sardellsmöret att ge smak till en tomatsås (en burk krossade tomater) kokta med 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök - en variant på pasta Arrabbiata (arg pasta pga av chilin).

4 portioner sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 10 filéer sardeller i olja, en liten burk

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Mikra det ev. mjukt försiktigt i mikron.
  2. Hacka sardellerna fint.
  3. Blanda sardellerna med smöret.
  4. Sardellsmöret är klart att servera. Du kan också slå in det i smörpapper eller gladplast i en rulle och kyla. Då kan du sedan skiva upp fina skivor sardellsmör.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.