Sardellsmör

Smör med hackade sardeller. Sardellsmör är ett kryddsmör eller aromsmör som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller grönsaker.

Eller att blanda med varma kokta potatisar till en potatissallad.

4 portioner sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 10 filéer sardeller i olja, en liten burk

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Mikra det ev. mjukt försiktigt i mikron.
  2. Hacka sardellerna fint.
  3. Blanda sardellerna med smöret.
  4. Sardellsmöret är klart att servera. Du kan också slå in det i smörpapper eller gladplast i en rulle och kyla. Då kan du sedan skiva upp fina skivor sardellsmör.

Tips

  • Sardeller har massor med Umami som ger god "mer" smak.
  • Man kan också ha sardellsmöret att ge smak till en tomatsås (en burk krossade tomater) kokta med 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök - en variant på pasta Arrabbiata (arg pasta pga av chilin).
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-22

Tillbehör och liknande: