Sardellsmör
Smör med hackade sardeller. Sardellsmör är ett kryddsmör eller aromsmör som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller grönsaker.
Eller att blanda med varma kokta potatisar till en potatissallad.
Tillagning
- Låt smöret bli rumsvarmt. Mikra det ev. mjukt försiktigt i mikron.
- Hacka sardellerna fint.
- Blanda sardellerna med smöret.
- Sardellsmöret är klart att servera. Du kan också slå in det i smörpapper eller gladplast i en rulle och kyla. Då kan du sedan skiva upp fina skivor sardellsmör.
Tips
- Sardeller har massor med Umami som ger god "mer" smak.
- Man kan också ha sardellsmöret att ge smak till en tomatsås (en burk krossade tomater) kokta med 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök - en variant på pasta Arrabbiata (arg pasta pga av chilin).
Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal