Majonnäs-sås med sardeller

Introduktion och förberedelse

Majonnäs-sås med sardeller är en kall sås till grillat smaksatt med vitlök och hackade sardeller som ger god sälta och umami.

Sardellsåsen är mycket lätt att laga då det bara är att hacka sardeller och röra ihop.

4 portioner majonnässås med sardeller

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 sardeller i olja
  • 3 msk vinäger eller citronsaft
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Häll i olja från sardellerna och hacka sardellerna fint samt tillsätt dem.
  3. Rör i majonnäs och creme fraiche och smaka av såsen med vinäger eller citronsaft, svart - eller vitpeppar samt ev. en gnutta salt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.