Majonnäs-sås med sardeller

Introduktion och förberedelse

Majonnäs-sås med sardeller är en kall sås till grillat smaksatt med vitlök och hackade sardeller som ger god sälta och umami.

Sardellsåsen är mycket lätt att laga då det bara är att hacka sardeller och röra ihop.

Jag hade såsen till grillad rostas med ugsrostade rotfrukter.

4 portioner majonnässås med sardeller

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 sardeller i olja
  • 3 msk vinäger eller citronsaft
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Häll i olja från sardellerna och hacka sardellerna fint samt tillsätt dem.
  3. Rör i majonnäs och créme fraiche och smaka av såsen med vinäger eller citronsaft, svart - eller vitpeppar samt ev. en gnutta salt.
E-mail
Medel: 4.6 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25