Rostad kålrabbi

Introduktion och förberedelse

Prova rostad kålrabbi som tillbehör till grillen eller det du vill. Smakar lite som palsternacka.

Skär i stavar till kålrabbipommes eller strips eller rosta tärnad i bitar, klyftor eller skivad.

Lättlagat med bara olja och salt.

Bakas och lagas i ugnen i en ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna.

Här är vikten i receptet räknat på oskalad kålrabbi - det går bort en del när man skalar dem. En kålrabbi väger runt 300-400 gram. Skalar man den får man räkna bort 100 gram. Man skalar bort all grönt.

Passar till det mesta där klyftpotatis eller rostade rotfrukter passar.

Gott till är majonnäs, vitlöksmajonnäs, dippsås med sweet chili eller rouille att dippa i om man vill.

Rostad kålrabbi i panna
Kålrabbi påminner om palsternacka i smaken och mycket lätt att laga och rosta i en panna med lite valfri sorts olja samt lite salt. Ett gott tillbehör till det mesta.

2 portioner rostad kålrabbi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 450 gram eller 1,5 - 2 kålrabbi
  • 1 msk olivolja, majsolja, solrosolja eller rapsolja
  • 1 krm salt eller 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm svartpeppar (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Skär bort skalet på kålrabbisarna.
  3. Skär dem i den form du önskar - små tärningar, dela och skär i skivor, skär i små klyftor eller i strips likt pommes frites.
  4. Vänd runt dem med olja samt salt i en ugnsfast panna eller ugnsform.
  5. Baka kålrabbin mitt i ugnen i ca 35 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  6. Ta ut dem och vänd runt dem. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.6 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 47 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30