Rostad kålrabbi
Prova rostad kålrabbi som tillbehör till grillen eller det du vill.
En slags kålrabbipommes eller strips. Kan även tärnas i bitar, klyftor eller skivas.
Bakas och lagas i ugnen med olja och salt i en ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna.
Kålrabbi är rätt likt palsternacka i smaken.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skär bort skalet på kålrabbisarna.
- Skär dem i den form du önskar - små tärningar, dela och skär i skivor, skär i små klyftor eller i strips likt pommes frites.
- Vänd runt dem med olja samt salt i en ugnsfast panna eller ugnsform.
- Baka kålrabbin mitt i ugnen i ca 35 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
- Ta ut dem och vänd runt dem. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Serveringsförslag
- Passar till det mesta där klyftpotatis eller rostade rotfrukter passar.
- Gott till är majonnäs, vitlöksmajonnäs, dippsås med sweet chili eller rouille att dippa i om man vill.
Tips
Här är vikten i receptet räknat på oskalad kålrabbi - det går bort en del när man skalar dem. En kålrabbi väger runt 300-400 gram. Skalar man den får man räkna bort 100 gram. Man skalar bort all grönt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 77 kcal