Rostad kålrabbi

Introduktion och förberedelse

Prova rostad kålrabbi som tillbehör till grillen eller det du vill.

En slags kålrabbipommes eller strips. Kan även tärnas i bitar, klyftor eller skivas.

Bakas och lagas i ugnen med olja och salt i en ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna.

Kålrabbi är rätt likt palsternacka i smaken.

Serveringsförslag

Tips

Här är vikten i receptet räknat på oskalad kålrabbi - det går bort en del när man skalar dem. En kålrabbi väger runt 300-400 gram. Skalar man den får man räkna bort 100 gram. Man skalar bort all grönt.

    Rostad kålrabbi i panna
    Kålrabbi påminner om palsternacka i smaken och mycket lätt att laga och rosta i en panna med lite valfri sorts olja samt lite salt. Ett gott tillbehör till det mesta.

    2 portioner rostad kålrabbi

    • Förberedelse: 10 min
    • Tillagning: 35 min
    • Klart på: 45 min

    Ingredienser

    • 450 gram eller 1,5 - 2 kålrabbi
    • 1 msk olivolja, majsolja, solrosolja eller rapsolja
    • 1 krm salt eller 1/2 tsk flingsalt
    • 1/2 krm svartpeppar (valfritt)

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
    2. Skär bort skalet på kålrabbisarna.
    3. Skär dem i den form du önskar - små tärningar, dela och skär i skivor, skär i små klyftor eller i strips likt pommes frites.
    4. Vänd runt dem med olja samt salt i en ugnsfast panna eller ugnsform.
    5. Baka kålrabbin mitt i ugnen i ca 35 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
    6. Ta ut dem och vänd runt dem. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    E-mail
    Medel: 3.9 (36 röster)

    Uppskattat näringsvärde per portion: 77 kcal

    Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-30