Ugnsrostad potatis med paprika
Ugnsrostad potatis med paprika är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta, vardag, buffé som fest.
Speciellt gott till grillad eller stekt mat.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och dela stora potatisar i halvor. Mindre potatisar kan du rosta hela. Skär bort ev. fula delar på potatisen. Fint skal behåller du på.
- Skölj och skär av grova delar av paprikans sidor.
- Lägg potatisen och paprikan i en ugnsform och vänd runt i olivolja. Lägg halverade potatisar med snittytan uppåt.
- Strö över salt.
- Baka potatisen med paprikan mjuk (stick gärna i en potatis efter 20 minuter och kolla om den är mjuk och ev. klar) i 20-25 minuter. Ta gärna ut och vänd runt efter halva tiden.
Val av potatis
- Gott med delikatesspotatis som ex. Amandine, sparrispotatis eller skjölda och skrubbade färskpotatisar.
- Vanlig skalad potatis av fast sort i grova tärningar ca 3x3 cm funkar också. Skölj potatistärningarna i durkslag och torka dem torra innan så fastnar de inte i pannan så lätt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal