Salladsdressing med citron och olivolja

En enkel salladsdressing med citron och olivolja. Blanda dressingen med salladen precis innan servering så slokar inte salladen ihop av syran och saltet.

Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad.

6 portioner salladsdressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa citron om du köpt färsk hel citron.
  2. Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda salladen med dressingen i en skål eller salladsfat precis innan servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer