Salladsdressing med citron och olivolja

Introduktion och förberedelse

En enkel salladsdressing med citron och olivolja. Blanda dressingen med salladen precis innan servering så slokar inte salladen ihop av syran och saltet.

Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad.

6 portioner salladsdressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa citron om du köpt färsk hel citron.
  2. Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda salladen med dressingen i en skål eller salladsfat precis innan servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.