20 stycken saffranssnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 gram saffran, 1 paket
  • 1 krm salt
  • 1 msk torkad ingefära
  • 2,25 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Se till att smöret är rumsvarmt eller så mikrar du det försiktigt så det blir mjukt utan att smälta i en bunke.
  3. Vispa ihop mjukt smör, socker, saffran samt sirap i en bunke någon minut med elvisp eller för hand.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och ingefära i en andra bunke.
  5. Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.
  6. Dela degen i två delar. Forma varje del till längder på ca 33 cm - de ska få plats liggandes på din ugnsplåt. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum. Tryck och platta till dem så de blir ca 5-8 cm breda med en gaffel.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter eller tills de fått fin färg. Passa dem mot slutet så de ej bränns.
  8. Låt svalna något innan du skär dem medan de ännu är lite varma i sneda snitt på ca 2-3 cm breda snittar.
  9. Låt sedan saffranssnittarna svalna helt.
  10. Förvara lufttätt med lite bakplåtspapper mellan lagren i burkar. Snittarna kan även frysas in.
E-mail
Medel: 3.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-29

Tillbehör och liknande recept:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Blandat julgodis på fat. Julgodis kan du muta tomten med. Eget...