Saffransaioli

Introduktion och förberedelse

Saffransaîoli passar till fisksoppa, räkor och kräftor eller till grillad fisk som lax, fiskspett, räkor och skaldjur. En vitlöksmajonnäs smaksatt och färgad gul med lite saffran.

Här har jag använt köpt majonnäs men det går såklart utmärkt att göra hemgjord majonnäs också.

Låt gärna saffransaiolin stå i kylen någon timme så löser sig saffranen mer. Lite matyoghurt och creme fraiche ger lite god syrlighet och friskhet i aiolin.

4 portioner saffransaioli

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk matyoghurt eller creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,2 gram saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.