Saffransaioli
Saffransaîoli passar till fisksoppa, räkor och kräftor eller till grillad fisk som lax, fiskspett, räkor och skaldjur.
En majonnäs smaksatt med vitlök samt färgad gul med lite saffran.
Här har jag använt köpt majonnäs men det går såklart utmärkt att göra hemgjord majonnäs också.
Låt gärna saffransaiolin stå i kylen någon timme så löser sig smaken av saffran mera.
Tillagning
- Blanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt.
Varianter
Lite matyoghurt och crème fraiche ger lite god syrlighet och friskhet i aiolin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 362 kcal