Saffransaioli

Introduktion och förberedelse

Saffransaîoli passar till fisksoppa, räkor och kräftor eller till grillad fisk som lax, fiskspett, räkor och skaldjur.

En majonnäs smaksatt med vitlök samt färgad gul med lite saffran.

Här har jag använt köpt majonnäs men det går såklart utmärkt att göra hemgjord majonnäs också.

Låt gärna saffransaiolin stå i kylen någon timme så löser sig smaken av saffran mera.

Varianter

Lite matyoghurt och crème fraiche ger lite god syrlighet och friskhet i aiolin.

Saffransaiolin serverad med lax och tillbehör
Saffransaiolin passar som sås till fisk, räkor och skaldjur som pilgrimsmusslor. Ovan med grillad lax, bulgursallad med broccoli och spenatsallad med svarta bönor, tomat samt riven morot. Gott och nyttigt.

4 portioner saffransaioli

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk matyoghurt eller crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,2 gram saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål.
  2. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 362 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-16