Kålrabbi

Recept med kålrabbi som du kan laga till mos eller strimla eller skiva till sallader med mera.

Kålrabbin är god att skära i bitar och koka mjuk 10 minuter och sedan servera med en klick smör eller olivolja och flingsalt; eller mosa; eller rosta i ungen 35 minuter på 200 grader med lite olja och flingsalt; eller servera rå i stavar eller riven till sallader med lite flingsalt på. Ser förslag nedan.

En kålrabbi väger runt 300-400 gram. Skalar man den får man räkna bort 100 gram. Man skalar och skär bort rätt mycket av skalet och all grönt.

Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som odlar rotfrukter som kålrabbi med mera.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.