Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis

Introduktion och förberedelse

Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis eller delikatesspotatis är enkelt och gott. Fungerar också utmärkt som picknickmat.

En kall öl samt bröd som knäckebröd eller kavring passar till (samt smör och lagrad ost). Lite blandad grönsallad och rädisor passar också till makrillen om du önskar.

4 portioner rökt makrill

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora eller 6 små rökta makrillar, varmrökta eller kallrökta
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 16 färskpotatisar eller delikatesspotatis
  • 30 gram grönsallad (valfritt)
  • 4 klyftor citron (valfritt)

Tillagning

  1. Putsa och skölj färskpotatisarna och koka dem mjuka 15-20 minuter.
  2. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Slanta sedan gurkan och lägg i en skål.
  3. Blanda gurka med gräddfil i skålen.
  4. Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. en klyfta citron.
E-mail
Medel: 4.4 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.