Rödbetspytt

Introduktion och förberedelse

Rödbetspytt med kålrot, rödbetor, rödlök och potatis samt salsiccia råkorv toppad med stekt ägg.

Varianter

  • Istället för salsiccia råkorv kan du steka med annat som annan korv, kokt skinka, falukorv, halloumi, kyckling, kassler eller annat överblivet stekt kött i tärningar.
  • Gott till pytten är också saltgurka, hackad persilja samt en grönsallad.
  • Vill du ha en sås till så kan du blanda grekisk yoghurt med någon tsk pressad lime, tsk honung, salt och peppar och servera till pytten.

2 portioner rödbetspytt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram kålrot
  • 150 gram potatis, 2 stycken
  • 150 gram färska rödbetor, 3 stycken
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja eller rapsolja
  • 200 gram salsiccia råkorv eller salsicciafärs
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 ägg M/L
  • 1 tsk smör eller olja till stekning av ägg

Tillagning

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i ca 1x1 cm tärningar. Skölj dem i durkslag och torka av dem med lite hushållspapper.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt olivolja eller smör.
  3. Stek rotfrukterna i oljan i 10 minuter i en non-stick panna med höga kanter under lock. Vänd runt då och då.
  4. Skala och hacka under tiden löken fint.
  5. Tillsätt löken och stek i 10 minuter till utan lock. Vänd då och då.
  6. Smaka på en bit rödbeta, kålrot och potatis samt kontrollera så att de är mjuka. Stek annars några minuter till på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
  7. Kläm ut färsen från salsiccia råkorven eller använd salsicciafärs. Stek i en stekpanna i fem minuter.
  8. Vänd i salsiccian i pytten.
  9. Stek ägg i lite smör eller olja och lägg på pytten vid servering.
  10. Garnera gärna med hackad persilja. Saltgurka är gott till också.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-16