Rödbetspytt
Rödbetspytt med kålrot, rödbetor, rödlök och potatis samt salsiccia råkorv toppad med stekt ägg.
Tillagning
- Skala rotfrukterna och skär dem i ca 1x1 cm tärningar. Skölj dem i durkslag och torka av dem med lite hushållspapper.
- Värm en stekpanna och tillsätt olivolja eller smör.
- Stek rotfrukterna i oljan i 10 minuter i en non-stick panna med höga kanter under lock. Vänd runt då och då.
- Skala och hacka under tiden löken fint.
- Tillsätt löken och stek i 10 minuter till utan lock. Vänd då och då.
- Smaka på en bit rödbeta, kålrot och potatis samt kontrollera så att de är mjuka. Stek annars några minuter till på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
- Kläm ut färsen från salsiccia råkorven eller använd salsicciafärs. Stek i en stekpanna i fem minuter.
- Vänd i salsiccian i pytten.
- Stek ägg i lite smör eller olja och lägg på pytten vid servering.
- Garnera gärna med hackad persilja. Saltgurka är gott till också.
Varianter
- Istället för salsiccia råkorv kan du steka med annat som annan korv, kokt skinka, falukorv, halloumi, kyckling, kassler eller annat överblivet stekt kött i tärningar.
- Gott till pytten är också saltgurka, hackad persilja samt en grönsallad.
- Vill du ha en sås till så kan du blanda grekisk yoghurt med någon tsk pressad lime, tsk honung, salt och peppar och servera till pytten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal