Rensteksrullar med färskost

Introduktion och förberedelse för tillagning

Rensteksrullar med färskost passar som tilltugg. Mjuka tunnbröd fyllda med renstek och färskost.

Istället för färskost och pepparrot kan man ta pepparrotsvisp.

Som renstek kan du ta rökt souvas.

6 portioner rensteksrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram rökt renstek som Souvas
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 30 gram babyspenat
  • 30 gram gräslök

Tillagning

  1. Blanda färskost med pepparrot, hackad gräslök och fint tärnad renstek.
  2. Fördela på bröden, lägg på babyspenat och rulla ihop.
  3. Skär av yttersta kanten samt dela rullarna på mitten.
  4. Dessa skär du sedan diagonalt och ställer upp som stubbar och serverar på en bricka eller tallrik. Glöm inte servett till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.