Rensteksrullar med färskost

Rensteksrullar med färskost passar som tilltugg. Mjuka tunnbröd fyllda med renstek och färskost.
Istället för färskost och pepparrot kan man ta pepparrotsvisp.

6 portioner rensteksrullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram rökt renstek
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 30 gram babyspenat
  • 30 gram gräslök

Tillagning

  1. Blanda färskost med pepparrot, hackad gräslök och fint tärnad renstek.
  2. Fördela på bröden, lägg på babyspenat och rulla ihop.
  3. Skär av yttersta kanten samt dela rullarna på mitten.
  4. Dessa skär du sedan diagonalt och ställer upp som stubbar och serverar på en bricka eller tallrik. Glöm inte servett till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat