Tunnbrödssnittar till 10 portioner

Introduktion och förberedelse för tillagning

Tunnbrödssnittar till 10 portioner. En stor om gång snittar som du enkelt rullar med två fyllningar av rökt lax samt med renstek eller annat rökt kött som Breasola. Färskost, gräslök och pepparrot ger också smak.

De blir goda snittar, tilltugg och aptitretare.

Vintips:

Att dricka till tunnbrödssnittarna är Champagne eller mousserande vin från Italien som (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).

10 portioner tunnbrödssnittar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 tunnbröd
  • 150 gram rökt lax i skivor
  • 150 gram rökt renstek eller Breasola i skivor
  • 1 pkt naturell färskost (ex. Philadelphia)
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk riven pepparrot från tub

Tillagning

  1. Bred färskost och pepparrot på tunnbröden.
  2. Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek eller Breasola på de andra. Skivorna ska inte täcka hela bröden lodrätt men täck ut vågrätt till kanterna 3 cm från toppen. Då får varje snitt en bit lax eller renstek i mitten.
  3. Lägg några strån hel gräslök (vågrätt) på varje bröd.
  4. Rulla ihop tunnbröden till rullar.
  5. Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
  6. Dela på tunnbrödsrullarna i tre delar och dela sedan dessa med ett snett snitt.
  7. Ställ upp tunbrödssnittarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
  8. Servera tunnbrödssnittarna på fat med servetter till. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.