Tunnbrödsrullar

Introduktion och förberedelse

Tunnbrödsrullar fyllda med två varianter- en med rökt lax samt en med renstek eller rökt kött eller liknande pålägg. Goda som tilltugg innan maten.

Vill du ha till fler än fyra portioner så har jag ett recept med tunnbrödssnittar för 10 portioner.

Istället för renstek kan du ta rökt kött som hamburgerkött, Bresaola eller lufttorkad skinka som prosciutto, spickeskinka, kokt skinka eller liknande kallskuret pålägg. Du kan såklart också göra rullarna med enbart lax eller kött.

Vegetarisk variant:

Vegetarisk tunnbrödsrullar får du om du hackar och fyller med någon dl soltorkade tomater i olja istället för lax eller renstek.

Att dricka till tunnbrödsrullarna:

Riktigt festligt blir det med Champagne eller mousserande vin från Italien som (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).

4 portioner tunnbrödsrullar eller snittar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 pkt tunnbröd
  • 100 gram rökt lax i skivor
  • 100 gram rökt renstek i skivor
  • 1 pkt naturell färskost
  • 4 msk hackad gräslök
  • 2 msk riven pepparrot

Tillagning

  1. Bred färskost på tunnbröden.
  2. Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek på de andra. Skivorna behöver inte täcka hela bröden lodrätt men täck vågrätt ut till kanterna.
  3. Hacka gräslök och riv pepparrot. Fördela över tunnbröden.
  4. Rulla ihop tunnbröden till rullar.
  5. Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
  6. Dela på tunnbrödsrullarna på mitten och dela sedan dessa med ett snett snitt.
  7. Ställ upp tunbrödsrullarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
  8. Servera tunnbrödsrullarna på fat med servetter till.
E-mail
Medel: 3.7 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer