Tunnbrödsrullar
Tunnbrödsrullar fyllda med två varianter- en med rökt lax samt en med renstek eller rökt kött eller liknande pålägg.
Goda som tilltugg innan maten och till fördrink, välkomsttilltugg och som snittar.
Tillagning
- Bred färskost på tunnbröden.
- Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek på de andra. Skivorna behöver inte täcka hela bröden lodrätt men täck vågrätt ut till kanterna.
- Hacka gräslök och riv pepparrot. Fördela över tunnbröden.
- Rulla ihop tunnbröden till rullar.
- Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
- Dela på tunnbrödsrullarna på mitten och dela sedan dessa med ett snett snitt.
- Ställ upp tunbrödsrullarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
- Servera tunnbrödsrullarna på fat med servetter till.
Till flera
Vill du ha till fler än fyra portioner så har jag ett recept med tunnbrödssnittar för 10 portioner.
Varianter
Istället för renstek kan du ta rökt kött som hamburgerkött, Bresaola eller lufttorkad skinka som prosciutto, spickeskinka, kokt skinka eller liknande kallskuret pålägg.
Du kan såklart också göra rullarna med enbart lax eller kött.
Vegetarisk variant
Vegetarisk tunnbrödsrullar får du om du hackar och fyller med någon dl soltorkade tomater i olja istället för lax eller renstek.
Att dricka till tunnbrödsrullarna
Riktigt festligt blir det med Champagne eller mousserande vin från Italien som (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).
Uppskattat näringsvärde per portion: 240 kcal