Tunnbrödskorgar med lax
Tunnbrödskorgar blir mycket goda som förrätt fyllda med laxröra.
Frasiga korgar av tunnbröd fyllda med laxröra, majonnäs, riven rotselleri, avokado, räkor och rom.
Tillagning
- Tunnbrödskorgar: Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp en kastrull med vatten.
- Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka.
- Sätt dem i små skålar eller valfria formar i den storlek du önskar korgarna.
- Sätt in tunnbrödskorgarna i ugnen att torka i 20 minuter.
- Låt svalna och stelna. Förbered under tiden resten av receptet.
- Skala och riv rotselleri fint.
- Blanda med majonnäs och citronsaft.
- Tärna laxen, avokadon och halvera tomaterna. Blanda runt med rotselleriröran. Smaka av röran med salt och peppar (tänk på att laxen är rätt salt).
- Skala räkor om du köpt räkor med skal.
- Skär ut och rent två klyftor citron.
- Dags att lägga upp och servera: skölj sallad och torka av bladen. Lägg 1-2 blad i botten på varje tunnbrödskorg. Dela upp laxfyllningen i varje korg.
- Toppa laxröran med räkor, citronklyfta och dillvippa samt servera dina tunnbrödskorgar på tallrik.
Varianter
- Som sallad i tunnbrödskorgarna kan du ex. välja isbergsallad, grönsallad eller romansallad.
- Riktigt lyxiga blir tunnbrödskorgarna med löjrom på toppen - 1-3 tsk är lagom.
- Vidare kan man toppa och garnera med en extra skiva lax om man önskar. Eller skalade räkor.
- Du kan även fylla med enbart skagenröra om du vill.
Att dricka till
Gott med ett vitt fatlagrat vin ex. en Chardonnay från USA eller Australien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 347 kcal