Potatissallad med äpple
Potatissallad med äpple, creme fraiche samt majonnäs smaksatt med fransk senap.
Tillagning
- Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
- Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
- Tärna potatisen.
- Skölj och tärna äpplena med eller utan skal (samt utan kärnhus).
- Blanda ihop potatis, äpple med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och svartpeppar.
Serveringsförslag
God som tillbehör till det mesta ex. grillat, rostbiff, kyckling, rökt makrill osv.
Val av potatis
Välj en potatis av fast sort. Gärna med fint skal så behöver du ej skala den. Asterix eller Ukama är goda. Delikatesspotatis likaså.
Färskpotatis går utmärkt och behöver ej skalas bara putsas och skrubbas rena.
Varianter
- Istället för creme fraiche kan du ta matyoghurt eller gräddfil (eller blanda).
- Eller ta Oatly Fraiche samt äggfri majonnäs för en vegan potatissallad.
- Gott i är även fräst purjolök eller salladslök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 387 kcal