Potatissallad med äpple

Potatissallad med äpple, creme fraiche samt majonnäs smaksatt med fransk senap. God som tillbehör till det mesta ex. grillat, rostbiff, kyckling, rökt makrill osv.
Välj en fast potatis. Gärna med fint skal så behöver du ej skala den. Asterix eller Ukama är goda. Delikatesspotatis likaså. Färskpotatis går utmärkt och behöver ej skalas bara skrubbas rena.
Istället för creme fraiche kan du ta matyoghurt eller gräddfil (eller blanda).
Gott i är även fräst purjolök eller salladslök.

4 portioner potatissallad med äpple

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 650 gram färskpotatis eller annan fast potatis
  • 2 äpplen
  • 2 msk fransk senap
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Tärna potatisen.
  4. Skölj och tärna äpplena med eller utan skal (samt utan kärnhus).
  5. Blanda ihop potatis, äpple med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.8 (9 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer