Potatissallad med äpple

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med äpple, creme fraiche samt majonnäs smaksatt med fransk senap. God som tillbehör till det mesta ex. grillat, rostbiff, kyckling, rökt makrill osv.

Välj en potatis av fast sort. Gärna med fint skal så behöver du ej skala den. Asterix eller Ukama är goda. Delikatesspotatis likaså. Färskpotatis går utmärkt och behöver ej skalas bara skrubbas rena.

Istället för creme fraiche kan du ta matyoghurt eller gräddfil (eller blanda). Eller ta Oatly Fraiche samt äggfri majonnäs för en vegan potatissallad.

Gott i är även fräst purjolök eller salladslök.

4 portioner potatissallad med äpple

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 650 gram färskpotatis eller annan fast potatis
  • 2 äpplen
  • 2 msk fransk senap
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Tärna potatisen.
  4. Skölj och tärna äpplena med eller utan skal (samt utan kärnhus).
  5. Blanda ihop potatis, äpple med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.2 (56 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.