Pomegranate Sour
Pomegranate Sour är en drink eller cocktail som skakas med granatäppledryck, gin och lime samt äggvita.
En variant på Whiskey Sour.
Tillagning
- Lägg isen i det glas du tänkt servera drinken i så det blir kallt. Eller ställ det i kyl eller frys.
- Mät upp gin, färskpressad lime, sockerlag, äggvita samt granatäppledryck i en shaker.
- Skaka en kraftigt ca 30 sekunder så att allt blandar sig väl.
- Tillsätt isbitar och skaka igen.
- Häll och sila upp i en champagnekupa, stort whiskyglas typ tumbler glas, martini eller valfritt passande drinkglas.
- Garnera med några granatäpplekärnor och en 1/2 skiva eller klyfta lime.
Serveringsförslag
- Passar som fördrink innan middagen eller cocktail när som.
- Gott med chips eller rostade nötter eller annat tilltugg till.
Garnering
- Garnera med cocktailbär och en klyfta eller skiva lime eller citron samt färska, frystorkade, frysta eller torkade granatäpplekärnor.
Val av glas
- Kan serveras i champagnekuba som på bilden eller på klassiskt vis "On the rocks" med is i ett tumbler eller whiskeyglas. Martiniglas eller gin och tonic glas/vinkupa funkar också.
Tips
Du kan blanda och skaka flera drinkar på en gång - förslagsvis 2-4 stycken.
Varianter
- Bäst blir drinken med egen sockerlag som du kan göra innan. Du kan också kolla efter färdig sockerlag att köpa. I nödfall funkar det att blanda en tsk florsocker samt 1 cl vatten.
- Lime kan bytas mot citron.
- Gin kan bytas mot vodka eller bourbon whiskey.
- Man kan också göra sour-mix och blanda drinken med istället för sockerlag och citrus.
- Uteslut gin för en alkoholfri variant. Eller ersätt gin med någon droppe gin-essens.
Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal