Pisco Sour Absint
Pisco Sour Absint är en variant på Pisco Sour som toppas med några stänk Absint istället för Angostura bitter.
Pisco är ett brännvin som bland annat görs i Chile eller Peru.
Tillagning
- Mät upp pisco, färskpressad citron och socker i en shaker med is.
- Tillsätt en halv äggvita och skaka drinken några sekunder tills den är skummig.
- Sila upp i ett kylt glas.
- Droppa över absint samt servera.
Serveringsförslag
- Passar att servera hela dagen men speciellt innan maten som fördrink eller aperitif.
- Drinken är god att servera med rostade pekannötter eller andra rostade nötter, snacks, chips osv.
Val av glas
- Jag tog Martiniglas men man kan ta annat valfritt glas som lågt drinkglas, old fashionglas, tumblerglas, Gin & Tonic kupa, champagne-kupa osv.
- Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.
Du behöver
- Du behöver en shaker att skaka drinken i.
- Vidare får du förbereda sockerlag innan. Eller gör en Sour-mix och använd istället för sockerlag och citron.
Tips
Du kan skaka upp till fyra drinkar på en gång i en shaker. Så det är bara att dubblera receptet om du önskar det. Ta då några isbitar extra också.
Varianter
- Byter du Absint mot Angostura bitter får du en vanlig Pisco Sour.
- Citron kan bytas mot lime.
- Glaset kan även dekoreras med en salt eller sockerrand. Gnid kanten på glaset med lite citron eller lime och vänd i runt i socker eller krossat flingsalt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 126 kcal