Ingefärsdrink

En longdrink med massor av färsk ingefära, whisky, citron och Ginger Ale samt isbitar eller krossad is.

Servera gärna med en drinkpinne och vill du ha lite grönt så kan du ta ett blad mynta.

1 lingondrink

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4-6 cl whisky, ej rökt ex. irländsk
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk florsocker
  • 4 cl citronjuice
  • 4-5 isbitar eller 1 dl krossad is
  • 15 cl Ginger Ale (kyld)

Tillagning

  1. Skala och strimla ingefäran så fint du kan.
  2. Lägg ingefäran med socker i botten på shaker eller direkt i ett hightballglas eller högt glas för longdrinks. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig.
  3. I shaker: Lägg ingefäran med socker i botten. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig. Tillsätt citronjuice och whisky. Sila upp i glas med isbitar eller krossad is. Toppa upp med Ginger Ale.
  4. Direkt i glas: Lägg ingefäran med socker i botten på ett hightballglas eller högt glas för longdrinks. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig. Tillsätt citronsaft och whisky samt rör om. Tillsätt isbitar eller krossad is samt toppa upp med Ginger Ale.
  5. Servera gärna med en drinkpinne och något grönt blad som mynta.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.