Ingefärsdrink

En longdrink med massor av färsk ingefära, whisky, citron och Ginger Ale samt isbitar eller krossad is.

Servera gärna med en drinkpinne och vill du ha lite grönt så kan du ta ett blad mynta.

1 lingondrink

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4-6 cl whisky, ej rökt ex. irländsk
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk florsocker
  • 4 cl citronjuice
  • 4-5 isbitar eller 1 dl krossad is
  • 15 cl Ginger Ale (kyld)

Tillagning

  1. Skala och strimla ingefäran så fint du kan.
  2. Lägg ingefäran med socker i botten på shaker eller direkt i ett hightballglas eller högt glas för longdrinks. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig.
  3. I shaker: Lägg ingefäran med socker i botten. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig. Tillsätt citronjuice och whisky. Sila upp i glas med isbitar eller krossad is. Toppa upp med Ginger Ale.
  4. Direkt i glas: Lägg ingefäran med socker i botten på ett hightballglas eller högt glas för longdrinks. Mosa ihop ingefäran med sockret så att sockret löser sig. Tillsätt citronsaft och whisky samt rör om. Tillsätt isbitar eller krossad is samt toppa upp med Ginger Ale.
  5. Servera gärna med en drinkpinne och något grönt blad som mynta.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept