Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad

Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad är goda till utflykter, lunch, picknick, mellanmål eller kvällsmacka. Tonfisksallad eller kycklingsallad blir goda fyllningar till ciabattabröd, baguette eller andra bröd.

Skivad tomat och paprika samt strimlad sallad; strimlad rödlök, avokado och groddar passar att fylla bröden med.

4 mackor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 bröd som ciabattas
  • 200 gram tonfisk i vatten eller tärnad grillad kyckling
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 äpple
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tomat
  • 20 gram ruccolasallad
  • 0,5 röd paprika

Tillagning

  1. Med tonfisk: häll av tonfisken och lägg den i en skål.
  2. Med grillad kyckling: skär kycklingen i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Tillsätt majonnäs, gräddfil samt cayennepeppar.
  4. Skölj och hacka selleri. Skala äpplet och riv det grovt. Tillsätt till röran. Curry är också gott i. Smaka av med salt och vitpeppar. Kan förvaras i kylskåp tills det är dags att fylla bröden.
  5. Fördela röran i bröden. Förslag är att också lägga i två skivor tomat, lite sallad samt toppa med skivad eller tärnad paprika och kläm ihop.
  6. Denna macka bör förvaras svalt och ej mer än några timmar innan den äts upp.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.