Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad

Introduktion och förberedelse

Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad.

Tonfisksallad eller kycklingsallad blir goda fyllningar till ciabattabröd, baguette, minibaguetter eller andra bröd.

Röran är samma ingredienser förutom att du kan välja mellan tonfisk eller grillad kyckling.

Jag fyllde även med några skivor tomat, strimlad paprika samt salladsblad. Fler förslag som passar är strimlad rödlök, avokado och groddar.

Serveringsförslag

God till utflykter, lunch, picknick, mellanmål eller kvällsmacka.

4 picknickmackor med tonfisk- eller kycklingsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 bröd som ciabattas, bitar av baguette eller liknande bröd
  • RÖRA: 200 gram tonfisk i vatten eller tärnad grillad kyckling
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 äpple
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tomat
  • 20 gram ruccolasallad
  • 0,5 röd paprika
  • EXTRA: 1 tomat
  • 10 gram grönsallad
  • 1/2 paprika

Tillagning

  1. Med tonfisk: häll av tonfisken och lägg den i en skål.
  2. Med grillad kyckling: skär kycklingen i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Tillsätt majonnäs, gräddfil samt cayennepeppar.
  4. Skölj och hacka selleri. Skala äpplet och riv det grovt. Tillsätt till röran. Curry är också gott i. Smaka av med salt och vitpeppar. Kan förvaras i kylskåp tills det är dags att fylla bröden.
  5. Fördela röran i bröden. Förslag är att också lägga i två skivor tomat, lite sallad samt toppa med skivad eller tärnad paprika och kläm ihop.
  6. Denna macka bör förvaras svalt och ej mer än några timmar innan den äts upp.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-12