Picknickmacka med laxröra

Introduktion och förberedelse

Gör några picknickmackor och fyll med laxröra smaksatt med rödlök i majonnäs och yoghurt med sallad.

Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.

OBS förvara laxmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med laxröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackad rökt eller varmrökt lax
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk matyoghurt
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär rökt lax i tärningar. Skala och finhacka rödlök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs och matyoghurt. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela laxröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in laxmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras laxmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer