Picknickmacka med laxröra

Introduktion och förberedelse

Gör några picknickmackor och fyll med laxröra smaksatt med rödlök i majonnäs och yoghurt med sallad.

Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.

OBS förvara laxmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med laxröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackad rökt eller varmrökt lax
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk matyoghurt
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär rökt lax i tärningar. Skala och finhacka rödlök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs och matyoghurt. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela laxröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in laxmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras laxmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.