Picknickmacka med laxröra
Gör några picknickmackor och fyll med laxröra smaksatt med rödlök i majonnäs och yoghurt med sallad.
Tillagning
- Skär rökt lax i tärningar. Skala och finhacka rödlök. Lägg i en skål.
- Tillsätt majonnäs och matyoghurt. Rör ihop till en röra.
- Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela laxröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
- Rulla och slå ev. in laxmackorna i smörpapper eller plastfolie.
- Förvaras laxmackorna kylda tills de ska ätas.
Tips
- Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
- OBS förvara laxmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal