Picknickmacka med makrillröra
Picknickmacka med makrillröra. Mackor till utflykt och picknick fyllda med makrill blandad med gräddfil; sallad och rödlök.
Tillagning
- Ta bort skinnet från makrillen och dela makrillen i grova bitar.
- Mosa makrillen till en röra med gräddfilen på en tallrik, skål eller bunke.
- Skala och hacka rödlök och tillsätt till röran (valfritt).
- Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela makrillröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
- Rulla och slå ev. in makrillmackorna i smörpapper eller plastfolie.
- Förvaras makrillmackorna kylda tills de ska ätas.
Tips
- Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
- Eller baka egna rågsiktsbullar.
- OBS förvara mackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal