Picknickmacka med makrillröra

Makrillmackor fyllda med makrillröra i gräddfil med sallad och rödlök.
Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
OBS förvara makrillmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 makrillmackor

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 rökt makrill
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen och dela makrillen i grova bitar.
  2. Mosa makrillen till en röra med gräddfilen på en tallrik, skål eller bunke.
  3. Skala och hacka rödlök och tillsätt till röran (valfritt).
  4. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela makrillröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  5. Rulla och slå ev. in makrillmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  6. Förvaras makrillmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat