Picknickmacka med makrillröra

Introduktion och förberedelse

Picknickmacka med makrillröra. Mackor till utflykt och picknick fyllda med makrill blandad med gräddfil; sallad och rödlök.

Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd. Eller baka egna rågsiktsbullar.

OBS förvara mackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 makrillmackor

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 rökt makrill
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen och dela makrillen i grova bitar.
  2. Mosa makrillen till en röra med gräddfilen på en tallrik, skål eller bunke.
  3. Skala och hacka rödlök och tillsätt till röran (valfritt).
  4. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela makrillröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  5. Rulla och slå ev. in makrillmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  6. Förvaras makrillmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.