Minibaguette med räksallad

Introduktion och förberedelse

Minibaguette med räksallad är ett fyllt bröd med räksallad på räkor, ingefära, majonnäs och chili.

Goda picknickbröd eller på en sandwichbuffe.

Självklart kan du fylla stora baguetter och sedan dela i den storlek du vill ha dem i eller ta valfritt bröd - kanske hembakt baguette.

4 minibaguetter med räksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 3 dl skalade räkor
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad ingefära
  • 1 tsk söt chilisås
  • 8 skivor gurka att garnera med

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Blanda räkor, majonnäs, färskost, ingefära och chili till en röra.
  3. Fyll bröden och garnera ev. med skivad gurka.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.