Minibaguette med räksallad

Minibaguette med räksallad är ett fyllt bröd med räksallad på räkor, ingefära, majonnäs och chili.

Goda picknickbröd eller på en sandwichbuffe.

Självklart kan du fylla stora baguetter och sedan dela i den storlek du vill ha dem i eller ta valfritt bröd - kanske hembakt baguette.

4 minibaguetter med räksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 bake-off bröd eller minibaguetter eller valfritt bröd
  • 3 dl skalade räkor
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk färsk hackad ingefära
  • 1 tsk söt chilisås
  • 8 skivor gurka att garnera med

Tillagning

  1. Baka av bröden om du köpt bake-off bröd. Låt de svalna.
  2. Blanda räkor, majonnäs, färskost, ingefära och chili till en röra.
  3. Fyll bröden och garnera ev. med skivad gurka.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-21

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer