Kycklingciabatta med bacon och currymajonnäs

Ciabatta med kycklingfyllning. Stora goda frallor så kallade ciabattabröd blir matiga utflyktsmackor förslagsvis med kyckling, bacon och currymajonnäs.

1 kycklingciabatta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 ciabatta (stor italiensk fralla) eller annat valfritt bröd
  • 50 gram grillat kycklingbröst
  • 2 skivor stekt bacon
  • 3 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 blad sallad av isberg, rossi och frisé
  • 5 strimlor rödlök
  • 2 skivor tomat

Tillagning

  1. Grilla kyckling om du ej köpt färdiggrillad kyckling. Plocka av kycklingköttet och skär det i grova bitar.
  2. Stek bacon knaprigt och låt svalna.
  3. Skär kyckling i bitar.
  4. Dela på bröd.
  5. Blanda majonnäs, curry och mango chutney. Bred på en skiva bröd.
  6. Skölj och plocka sallad och lägg på tillsammans med några strimlor rödlök.
  7. Lägg i kyckling.
  8. Skär bacon i bitar och lägg i det.
  9. Lägg i tomatskivor och kläm ihop ciabattan innan servering. Ska du ta med dig ciabattan på utflykt kan du slå in den i smörpapper exempelvis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer