Kycklingciabatta med bacon och currymajonnäs

Ciabatta med kycklingfyllning. Stora goda frallor så kallade ciabattabröd blir matiga utflyktsmackor förslagsvis med kyckling, bacon, tomat, romansallad och currymajonnäs.

Kycklingciabatta är god att ta med som macka till picknick, utflykt eller lunch.

Om du vill kan du baka egna ciabattas men det går också bra att köpa färdiga eller göra med bake-off ciabattas.

1 kycklingciabatta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 ciabatta (stor italiensk fralla) eller annat valfritt bröd
  • 50 gram grillat kycklingbröst
  • 2 skivor stekt bacon
  • 3 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 blad sallad av isberg, rossi och frisé
  • 5 strimlor rödlök
  • 2 skivor tomat

Tillagning

  1. Grilla kyckling om du ej köpt färdiggrillad kyckling. Plocka av kycklingköttet och skär det i grova bitar.
  2. Stek bacon knaprigt och låt svalna.
  3. Skär kyckling i bitar.
  4. Dela på bröd.
  5. Blanda majonnäs, curry och mango chutney. Bred på en skiva bröd.
  6. Skölj och plocka sallad och lägg på tillsammans med några strimlor rödlök.
  7. Lägg i kyckling.
  8. Skär bacon i bitar och lägg i det.
  9. Lägg i tomatskivor och kläm ihop ciabattan innan servering. Ska du ta med dig ciabattan på utflykt kan du slå in den i smörpapper exempelvis.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.