Pasta med zucchini, svamp och chili
Pasta med zucchini, svamp, chili och vitlök. En god och nyttig vegetarisk eller vegan pasta.
Zucchini är italienska för engelskans squash.
Förutom att ha i svamp och zucchini så smaksatte jag med färsk chili och riven parmesan.
Tillagning
- Börja koka vatten till pastan.
- Rensa och skär svamp i mindre bitar, förslagsvis ca 2x2 cm.
- Fräs svampen i en torr stekpanna några minuter och rör då och då.
- Skölj och tärna under tiden zucchinin. Tillsätt den till svampen och fräs runt.
- Börja koka pastan enligt paket, vanligtvis runt 11 minuter.
- Skala och hacka löken och tillsätt den till svampen tillsammans med olivoljan.
- Skala och pressa i vitlöken och tillsätt den.
- Skölj, dela och kärna ur chilin. Hacka chilin och tillsätt den.
- Skölj och hacka persiljan.
- Häll av pastan och blanda med svampröran.
- Smaka av med salt och peppar samt vänd i persiljan.
- Servera pastan och ev. med riven parmesan på toppen.
Val av svamp
Som svamp tog jag kantareller och skogschampinjoner.
Passar utmärkt att laga på blandad matsvamp ex. om du har en blandad svampskörd med kantarell, trattkantarell eller annan matsvamp som vanliga champinjoner.
Parmesan är ej vegetariskt
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill laga en helt vegetarisk och vegan pasta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal