Vegetarisk pasta med chili, vitlök och oliver

Introduktion och förberedelse

Enkelt och gott. En vegetarisk pasta med het chili, vitlök och fina oliver. Servera gärna gott bröd till ex. ciabatta eller baguette. Späd lite pesto med olivolja och ha som pålägg till brödet som alternativ till smör.

4 portioner vegetarisk pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne eller gnocchi
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes eller en röd färsk chili
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl svarta kalamataoliver eller andra goda oliver efter smak, med eller utan kärnor
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paketet. Förbered under tiden vitlök och chilioljan.
  2. Skala och pressa vitlöken. Skölj och finhacka färsk chili om du använder det.
  3. Blanda vitlöken med chili samt olivolja i en kastrull.
  4. Fräs vitlöken och chilin i någon minut. Akta så det inte bränns. Vitlöken ska bli ljust brun. Ta sedan av från värmen.
  5. Öppna kalamataoliverna
  6. Testa om pastan är klar. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan i en skål med vitlöks- och chilioljan och smaka av med salt.
  8. Servera pastan med oliver på toppen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.