Pasta med tomatsås och salami

Introduktion och förberedelse

En pasta med fyllig tomatsås smaksatt med salami, selleri, vitlök, chili och paprika.

Toppa gärna pastan med lite riven parmesanost och hackade blad av sellerin.

Enkel pasta att laga och mycket god.

Du kan ta valfri slags salama - vardagssalami eller finare sort - båda funkar.

Har du tid så koka gärna tomatsåsen någon halvtimme - desto längre den får koka desto mer koncentrerad och godare blir den.

4 portioner pasta med tomatsås och salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne eller gnocchi
  • 3 msk olivolja
  • 150 gram salami, ex. skivad smörgåssalami eller hel bit finare salami
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram selleri
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök i en kastrull.
  2. Tillsätt olivolja.
  3. Skölj och strimla selleri och lägg med vitlöken.
  4. Strimla och hacka salamin.
  5. Fräs blandningen i några minuter under omrörning.
  6. Tillsätt de krossade tomaterna, salt, svartpeppar, paprikapulver, oregano, cayenne och socker.
  7. Låt tomatsåsen koka på medelvärme (ev. under lock så stänker det inte ner hela spisen) medan du kokar pastan.
  8. Koka upp vatten till pastan och salt det med 0,5 tsk salt.
  9. Koka pastan enligt paketet ca 8-10 minuter.
  10. Riv ost.
  11. Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och servera.med riven ost. Garnera ev. med lite blad från sellerin.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-03