Pasta med tomatsås och salami
Introduktion och förberedelse
En pasta med fyllig tomatsås smaksatt med salami, selleri, vitlök, chili och paprika.
Toppa gärna pastan med lite riven parmesanost och hackade blad av sellerin.
Enkel pasta att laga och mycket god.
Du kan ta valfri slags salama - vardagssalami eller finare sort - båda funkar.
Har du tid så koka gärna tomatsåsen någon halvtimme - desto längre den får koka desto mer koncentrerad och godare blir den.
Tillagning
- Skala och pressa vitlök i en kastrull.
- Tillsätt olivolja.
- Skölj och strimla selleri och lägg med vitlöken.
- Strimla och hacka salamin.
- Fräs blandningen i några minuter under omrörning.
- Tillsätt de krossade tomaterna, salt, svartpeppar, paprikapulver, oregano, cayenne och socker.
- Låt tomatsåsen koka på medelvärme (ev. under lock så stänker det inte ner hela spisen) medan du kokar pastan.
- Koka upp vatten till pastan och salt det med 0,5 tsk salt.
- Koka pastan enligt paketet ca 8-10 minuter.
- Riv ost.
- Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och servera.med riven ost. Garnera ev. med lite blad från sellerin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal