Pasta med tomatsås och salami
En pasta med fyllig tomatsås smaksatt med salami, selleri, vitlök, chili och paprika.
Enkel pasta att laga och mycket god.
Tillagning
- Skala och pressa vitlök i en kastrull.
- Tillsätt olivolja.
- Skölj och strimla selleri och lägg med vitlöken.
- Strimla och hacka salamin.
- Fräs blandningen i några minuter under omrörning.
- Tillsätt de krossade tomaterna, salt, svartpeppar, paprikapulver, oregano, cayenne och socker.
- Låt tomatsåsen koka på medelvärme (ev. under lock så stänker det inte ner hela spisen) medan du kokar pastan.
- Koka upp vatten till pastan och salt det med 0,5 tsk salt.
- Koka pastan enligt paketet ca 8-10 minuter.
- Riv ost.
- Häll av pastan och blanda med tomatsåsen och servera.med riven ost. Garnera ev. med lite blad från sellerin.
Tips
- Toppa gärna pastan med lite riven parmesanost och hackade blad av sellerin.
- Du kan ta valfri slags salama - vardagssalami eller finare sort - båda funkar.
- Har du tid så koka gärna tomatsåsen någon halvtimme - desto längre den får koka desto mer koncentrerad och godare blir den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal