Libapizza med salami, mozzarella och oliver

Introduktion och förberedelse

Pizza med salami, mozzarella, svarta oliver, ruccola och tomatsås på arabiskt tunnbröd sk libabröd blir mycket goda och är enkla att baka.

Val av pålägg

Desto godare pålägg desto godare pizza. Du kan välja pålägg efter smak och tycke.

  • Riktig buffalomozzarella ger ex. mycket god pizza. Vanlig hel mozzarellaost är också mycket god och riven mozzarella ur påse kan man grunda med. Du kan också göra hemgjord mozzarella.
  • Med vanlig pizzaost får du helt ok pizza.
  • Italiensk fin stor tunt skivad salami är såklart att godaste valet men det går också bra med billigare salami.
  • Istället för salami kan du ta bitar av rökt skinka, stekt bacon eller lägga på lufttorkad skinka när pizzan är bakt och serveras.
  • Godast är det med fina italienska oliver från ex. Ligurien men Kalamataoliver eller liknande oliver med lite högre kvalitét gillar jag också.
  • Tomatsås som du kokt ner själv ger mycket god smak men det går också med färdigköpt pizzasås ex. från Mutti; eller tomatpuré blandad med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar.
  • Du kan välja pålägg efter smak och tycke. Jag har även förslag med kyckling eller vegetarisk.

Serveringsförslag

Kan förberedas

Om du vill ha en billig och god fryspizza så kan du förbereda fyllning på libabröden och sedan lägga bakplåtspapper mellan och frysa in några stycken. Sedan är det bara att ta fram och baka av direkt från frysen - som fryspizza fast hemgjord.

Genialiskt lättlagad pizza med färdig pizzabotten av Libabröd - arabiskt tunnbröd
Genialiskt lättlagad pizza med färdig pizzabotten av Libabröd - arabiskt tunnbröd.

2 libapizzor med salami, mozzarella och oliver

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 23 min

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 1,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 3 dl riven mozzarella
  • 1 hel mozzarellaost
  • 6 stora skivor salami eller 10 mindre
  • 16 fina svarta oliver, ex kalamata, med eller utan kärnor
  • 8 blad basilika
  • 20 gram ruccola (valfritt)

Tillagning

  1. Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg bröden på varsin plåt.
  4. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden.
  5. Fördela över den rivna osten.
  6. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden.
  7. Lägg ut oliver lite här och där.
  8. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  9. Ta ut pizzorna när det är någon minut kvar och lägg på salami. Stora skivor salami kan du halvera innan om du önskar.
  10. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika samt rucculla på toppen.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 896 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-14