Vegansk pastasås

Introduktion och förberedelse

Vegansk pastasås med veganskinka, Imat (som matlagningsgrädde), lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök. God till all slags pasta men speciellt spagetti. Ica Basics pastasorter är utan ägg och prisvärda.

Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.

6 portioner vegansk pastasås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • ca 300 gram veganskinka som ex. strimlad sk*nka från Astrid och aporna (2 paket)
  • 1 paket salladslök eller 20 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Imat som matlagningsgrädde
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Stek veganskinkan knaprig i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt till veganskinkan.
  3. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
  5. Rör i Imat med veganskinkan samt värm upp. Smaka av med salt.
  6. Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.