Vegansk pastasås
Vegansk pastasås med veganskinka, Imat havregrädde, lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök.
God till all slags pasta men speciellt spagetti. Se till att köpa pasta utan ägg.
Tillagning
- Stek veganskinkan, sojakorv eller veganskt alternativ knaprigt i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
- Skala och hacka löken och tillsätt den.
- Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
- Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
- Rör i Imat havregrädde samt värm upp. Smaka av med salt.
- Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.
Tips
- Hittar du ej någon vegan skinka kan du ta vegan sojakorv, vegokorv eller vegoprins eller annat och skiva eller tärna i såsen.
- Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.
- Du kan toppa pastan med vegan parmesan som Violife prosociano samt örter som färsk hackad persilja, basilika, oregano och/eller salladslök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal