Vegansk pastasås

Vegansk pastasås med veganskinka, Imat havregrädde, lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök.

God till all slags pasta men speciellt spagetti. Se till att köpa pasta utan ägg.

6 portioner vegansk pastasås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • ca 300 gram veganskinka som sojaskinka, tärnad vegansk korv eller liknande
  • 1 paket salladslök eller 20 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Imat som matlagningsgrädde havregrädde eller sojagrädde
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Stek veganskinkan, sojakorv eller veganskt alternativ knaprigt i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  3. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
  5. Rör i Imat havregrädde samt värm upp. Smaka av med salt.
  6. Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.

Tips

  • Hittar du ej någon vegan skinka kan du ta vegan sojakorv, vegokorv eller vegoprins eller annat och skiva eller tärna i såsen.
  • Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.
  • Du kan toppa pastan med vegan parmesan som Violife prosociano samt örter som färsk hackad persilja, basilika, oregano och/eller salladslök.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-12

Tillbehör och liknande: