Pasta med salami, chili och vitlök

Introduktion och förberedelse

Gott, snabbt och enkelt att laga. Servera salami, chili och vitlökspastan med gott bröd till ex. ciabatta eller baguette. Späd lite pesto med olivolja och ha som pålägg till brödet som alternativ till smör.

Köp en god och fin salami som är lufttorkad, rökt och i hel bit. Ex. Fuet Extra från Spanien, fin Italiensk eller fransk salami. Desto godare salami desto godare blir pastan. Istället för chiliflakes kan du ta en färsk röd spansk chili eller chili efter smak. Du kan också ha riven parmesan på pastan.

4 portioner pasta med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne eller gnocchi
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 250 gram hel salamikorv av god kvalitet

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paketet. Förbered under tiden vitlök och chilioljan samt salamin.
  2. Skala och pressa vitlöken. Skölj och finhacka färsk chili om du använder det.
  3. Blanda vitlöken med chili samt olivolja i en kastrull.
  4. Fräs vitlöken och chilin i någon minut. Akta så det inte bränns. Vitlöken ska bli ljust brun. Ta sedan av från värmen.
  5. Skär ett snitt i salamin och ta bort skinnet. Skiva den och hacka den sedan i små tärningar ca 0,5x0,5 cm stora. Lägg i en skål.
  6. Testa om pastan är klar. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan i en skål med vitlöks- och chilioljan och smaka av med salt.
  8. Servera pastan med hackad salamikorv på toppen.
E-mail
Medel: 3.5 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10