Pasta med salami, chili och vitlök

Gott, snabbt och enkelt att laga. Servera salami, chili och vitlökspastan med gott bröd till ex. ciabatta eller baguette. Späd lite pesto med olivolja och ha som pålägg till brödet som alternativ till smör.

Köp en god och fin salami som är lufttorkad, rökt och i hel bit. Ex. Fuet extra från Spanien eller en Italiensk eller fransk salami. Desto godare salami desto godare blir pastan. Istället för chiliflakes kan du ta en färsk röd spansk chili eller chili efter smak. Du kan också ha riven parmesan på pastan.

4 portioner pasta med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne eller gnocchi
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 250 gram hel salamikorv av god kvalitet

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paketet. Förbered under tiden vitlök och chilioljan samt salamin.
  2. Skala och pressa vitlöken. Skölj och finhacka färsk chili om du använder det.
  3. Blanda vitlöken med chili samt olivolja i en kastrull.
  4. Fräs vitlöken och chilin i någon minut. Akta så det inte bränns. Vitlöken ska bli ljust brun. Ta sedan av från värmen.
  5. Skär ett snitt i salamin och ta bort skinnet. Skiva den och hacka den sedan i små tärningar ca 0,5x0,5 cm stora. Lägg i en skål.
  6. Testa om pastan är klar. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan i en skål med vitlöks- och chilioljan och smaka av med salt.
  8. Servera pastan med hackad salamikorv på toppen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer