Potatissallad med salami och soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med salami, soltorkade tomater, dijonsenap, olja, vinäger och selleri.

God till det mesta som grillat, utflykt, picknick, buffé eller kalas.

4 portioner potatissallad med salami och soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 10 mindre potatisar av fast sort ex. Amandine delikatesspotatis, 7 normalstora potatisar eller 4 bakpotatisar
  • 100 gram salami
  • 4 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 stavar selleri
  • 1 tsk honung
  • 3 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen grovt i ca 3x3 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Häll av och skölj kallt.
  3. Tärna salamin fint och lägg i en skål med potatisen.
  4. Tillsätt olja från de soltorkade tomaterna.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg med potatisen.
  6. Skölj och strimla sellerin och lägg med potatisen.
  7. Blanda i och smaka av med dijonsenap, honung, vinäger, salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen eller förvara den kyld.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.