Pastasås med salsicciakorv

Färsk salsiccia med vitlök, chili, paprika, krossade tomater, grädde, basilika och oregano blir en mycket god pastasås.
Salsicciasåsen är god till pasta som ex. spagetti, penne, rigatoni eller skruvar.
Välj färsk salsiccia som du hittar i välsorterade köttdiskar eller slaktare.
Gillar du riven parmesan kan man ha det till vid servering.
Vill du ha mer hetta i pastasåsen så tillsätt mer chiliflakes eller servera pastan med het chilisås ex. Sriracha-sås.

4 portioner pastasås med salsicciakorv

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl grädde eller kokbar créme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller en halv kruka färsk basilika

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  2. Fräs i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över i en såskastrull.
  3. Skölj och tärna paprika under tiden. Fräs den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes. Lägg med löken.
  4. Strimla korven och bryn den i olivolja och lägg över med lök och paprika.
  5. Tillsätt krossade tomater och koka upp. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter - förslagsvis medan du kokar pasta.
  6. Smaka av pastasåsen med salt, peppar och oregano. Strimla färsk basilika och tillsätt den eller tillsätt torkad basilika.
  7. Pastasåsen med salsicciakorv är klar att serveras med pastan.
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer