Pastasås med salsicciakorv

Introduktion och förberedelse

Färsk salsiccia med vitlök, chili, paprika, krossade tomater, grädde, basilika och oregano blir en mycket god pastasås.

Välj färsk råkorv salsiccia som du hittar i välsorterade köttdiskar eller slaktare. Går också att laga med valfri korv.

Serveringsförslag

  • Salsicciasåsen är god till pasta som ex. spagetti, penne, rigatoni eller skruvar.
  • Gillar du riven parmesan kan man ha det till vid servering.
  • Vidare kan du strö över färsk grovt hackad basilika, körvel, oregano eller bladpersilja.
  • Gott med en tomatsallad och/eller grönsallad till.

Hetare variant

Vill du ha mer hetta i pastasåsen så tillsätt mer chiliflakes eller servera pastan med het chilisås ex. Sriracha-sås.

4 portioner pastasås med salsicciakorv

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl grädde eller kokbar crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller en halv kruka färsk basilika
  • 4 portioner valfri pasta, ca 400 gram okokt pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Börja koka upp vatten till pasta.
  2. Fräs i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över i en såskastrull.
  3. Skölj och tärna paprika under tiden. Fräs den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes. Lägg med löken.
  4. Strimla korven och bryn den i olivolja och lägg över med lök och paprika.
  5. Tillsätt krossade tomater och grädde eller kokbar crème fraiche samt koka upp. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter.
  6. Koka valfri pasta.
  7. Smaka av pastasåsen med salt, peppar och oregano. Strimla färsk basilika och tillsätt den eller tillsätt torkad basilika.
  8. Pastasåsen med salsicciakorv är klar att serveras med pastan.
E-mail
Medel: 3.9 (132 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 282 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-29