Pastasås med kycklingfilé
Pastasås med kycklingfilé, paprika, purjolök och vitlök. En krämig pasta med mascarpone-ost och vitt vin.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Skala och hacka löken. Rensa, dela och skölj purjolöken samt strimla den. Skölj och tärna paprikan.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm stora.
- Koka pastan enligt paketet.
- Fräs lök, purjo och paprika några minuter i en stekpanna.
- Tag upp och lägg vid sidan.
- Fräs kycklingbitar några minuter runt om.
- Skala och pressa över vitlöken.
- Salta, peppra och strö över cayenne.
- Tillsätt vitt vin.
- Lägg tillbaka grönsakerna med kycklingen.
- Tillsätt buljong och låt koka i några minuter medan pastan kokar klart.
- Riv parmesanost.
- Tillsätt och rör ut mascarpone-osten samt låt allt bli varmt.
- Rör ner hälften av parmesanosten i pastasåsen.
- Servera pastasåsen med pastan och parmesan samt ev. några varv med svartpeppar.
Serveringsförslag
Gott till är förslagsvis en sallad på tärnad avokado, tomat, bönor och bladspenat blandat med lite olivolja samt vinäger.
Varianter
- Som pasta kan du ta skruvar som jag gjorde eller annan pasta som penne, strozzapreti, gnocchi, bavette, fjärilar eller annan valfri pasta.
- Istället för mascarpone kan du ta vanlig naturell färskost eller kesella.
Att dricka till
Vintips till är ett smakrikt vitt vin som ex chardonnay från Australien eller vitt från norra italien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 675 kcal