Pastasås med kycklingfilé

Pastasås med kycklingfilé, paprika, purjolök och vitlök. En krämig pastasås med mascarpone-ost och vitt vin.
Gott till är förslagsvis en sallad på tärnad avokado, tomat och bladspenat blandat med lite olivolja samt vinäger.
Istället för mascarpone kan du ta vanlig färskost naturell.
Vintips till är ett smakrikt vitt vin som ex chardonnay från Australien eller vitt från norra italien.

4 portioner pastasås med kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som fusilli, penne, tagliatelle, spagetti, gnocchi eller valfri sort
  • 300 gram kycklingfilé
  • 1 liten gul lök
  • 2 dm purjolök, ljusa delen
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk mascarpone eller naturell färskost
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven parmesan, ca 1/2 dl i såsen plus 1/2 dl som garnering

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Rensa, dela och skölj purjolöken samt strimla den. Skölj och tärna paprikan.
  3. Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm stora.
  4. Koka pastan enligt paketet.
  5. Fräs lök, purjo och paprika några minuter i en stekpanna.
  6. Tag upp och lägg vid sidan.
  7. Fräs kycklingbitar några minuter runt om.
  8. Skala och pressa över vitlöken.
  9. Salta, peppra och strö över cayenne.
  10. Tillsätt vitt vin.
  11. Lägg tillbaka grönsakerna med kycklingen.
  12. Tillsätt buljong och låt koka i några minuter medan pastan kokar klart.
  13. Riv parmesanost.
  14. Tillsätt och rör ut mascarpone-osten samt låt allt bli varmt.
  15. Rör ner hälften av parmesanosten i pastasåsen.
  16. Servera pastasåsen med pastan och parmesan samt ev. några varv med svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer