Pastasås med kycklingfilé

Introduktion och förberedelse

Pastasås med kycklingfilé, paprika, purjolök och vitlök. En krämig pasta med mascarpone-ost och vitt vin.

Gott till är förslagsvis en sallad på tärnad avokado, tomat, bönor och bladspenat blandat med lite olivolja samt vinäger.

Istället för mascarpone kan du ta vanlig naturell färskost eller kesella.

Att dricka till

Vintips till är ett smakrikt vitt vin som ex chardonnay från Australien eller vitt från norra italien.

4 portioner pastasås med kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som fusilli, penne, tagliatelle, spagetti, gnocchi eller valfri sort
  • 300 gram kycklingfilé
  • 1 liten gul lök
  • 2 dm purjolök, ljusa delen
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk mascarpone eller naturell färskost
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven parmesan, ca 1/2 dl i såsen plus 1/2 dl som garnering

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Rensa, dela och skölj purjolöken samt strimla den. Skölj och tärna paprikan.
  3. Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm stora.
  4. Koka pastan enligt paketet.
  5. Fräs lök, purjo och paprika några minuter i en stekpanna.
  6. Tag upp och lägg vid sidan.
  7. Fräs kycklingbitar några minuter runt om.
  8. Skala och pressa över vitlöken.
  9. Salta, peppra och strö över cayenne.
  10. Tillsätt vitt vin.
  11. Lägg tillbaka grönsakerna med kycklingen.
  12. Tillsätt buljong och låt koka i några minuter medan pastan kokar klart.
  13. Riv parmesanost.
  14. Tillsätt och rör ut mascarpone-osten samt låt allt bli varmt.
  15. Rör ner hälften av parmesanosten i pastasåsen.
  16. Servera pastasåsen med pastan och parmesan samt ev. några varv med svartpeppar.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20