Kycklingfärssås
Kycklingfärssås är en pastasås med kycklingfärs, krossade tomater smaksatt med vitlök, örter och grädde.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
- Tillsätt kycklingfärsen och fräs runt.
- Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika samt cayennepeppar. Fräs och rör någon minut.
- Pudra över vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
- Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
- Hacka bladpersilja och riv ost.
- Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
- Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
- Servera kycklingfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
Serveringsförslag
- God med valfri kokt pasta som spagetti, penne eller tagliatelle.
- Servera med riven ost som parmesan eller grana padano.
- Hackad bladpersilja är gott på också.
- Vitlöksbröd är gott till pastan.
Varianter
- Du kan byta kycklingfärs mot blandfärs, nötfärs eller viltfärs. Eller quornfärs eller sojafärs för en vegetarisk variant.
Uppskattat näringsvärde per portion: 426 kcal