Färsk pasta med kyckling och svamp

Introduktion och förberedelse

Färsk pasta med kyckling och svamp i grädde. Välj pasta som tagliatelle eller farfalle. Ett vitt vin passar till kyckling- och svamppastan.

Här med en sallad på avokado, cocktailtomat och babyspenat blandad med lite olivolja och vinäger.

4 portioner färsk pasta med kyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 påsar/paket färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 15 champinjoner
  • 300 gram kyckling i bitar
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Gräslök

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar ca 2x2 cm kuber.
  2. Koka upp saltat vatten till pasta. Vänta med att koka pastan. Gör under tiden såsen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Värm en panna/wok med höga kanter.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja i pannan.
  6. Skölj svamp, halvera och tillsätt dem. Stek någon minut.
  7. Tillsätt kycklingen och fräs runt någon minut till.
  8. Pudra över och rör ut mjöl.
  9. Tillsätt sedan mjölk, grädde och rör om. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
  10. Koka pasta (två minuter) och häll av i durkslag.
  11. Vänd ner och runt pastan i såsen.
  12. Smaka av pastan med salt och svartpeppar. Grovhacka gräslök och strö över vid servering (valfritt).
E-mail
Medel: 3 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.