Färsk pasta med kyckling och svamp

Färsk pasta med kyckling och svamp i grädde. Välj pasta som tagliatelle eller farfalle. Ett vitt vin passar till kyckling- och svamppastan.

4 portioner färsk pasta med kyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 påsar/paket färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 15 champinjoner
  • 300 gram kyckling i bitar
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Gräslök

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar ca 2x2 cm kuber.
  2. Koka upp saltat vatten till pasta. Vänta med att koka pastan. Gör under tiden såsen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Värm en panna/wok med höga kanter.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja i pannan.
  6. Skölj svamp, halvera och tillsätt dem. Stek någon minut.
  7. Tillsätt kycklingen och fräs runt någon minut till.
  8. Pudra över och rör ut mjöl.
  9. Tillsätt sedan mjölk, grädde och rör om. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
  10. Koka pasta (två minuter) och häll av i durkslag.
  11. Vänd ner och runt pastan i såsen.
  12. Smaka av pastan med salt och svartpeppar. Grovhacka gräslök och strö över vid servering (valfritt).
E-mail
Medel: 2.7 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer