Färsk pasta med kyckling och svamp

Färsk pasta med kyckling och svamp i grädde. Välj pasta som tagliatelle eller farfalle. Ett vitt vin passar till kyckling- och svamppastan.

Här med en sallad på avokado, cocktailtomat och babyspenat blandad med lite olivolja och vinäger.

4 portioner färsk pasta med kyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 påsar/paket färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 15 champinjoner
  • 300 gram kyckling i bitar
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Gräslök

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar ca 2x2 cm kuber.
  2. Koka upp saltat vatten till pasta. Vänta med att koka pastan. Gör under tiden såsen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Värm en panna/wok med höga kanter.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja i pannan.
  6. Skölj svamp, halvera och tillsätt dem. Stek någon minut.
  7. Tillsätt kycklingen och fräs runt någon minut till.
  8. Pudra över och rör ut mjöl.
  9. Tillsätt sedan mjölk, grädde och rör om. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
  10. Koka pasta (två minuter) och häll av i durkslag.
  11. Vänd ner och runt pastan i såsen.
  12. Smaka av pastan med salt och svartpeppar. Grovhacka gräslök och strö över vid servering (valfritt).
E-mail
Medel: 2.9 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-11

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer