Pasta med kyckling, spenat och grädde

Pasta med kyckling, spenat och grädde smaksatt med svamp samt toppad med riven parmesan. En god pasta som gillas av alla.
Du kan också laga pastan med färsk pasta (koka den enligt paketet).
Du kan utesluta kycklingen eller ersätta den med quornbitar om du vill ha en vegetarisk pasta. Vidare kan du ta sojagrädde eller Oatlys Imat istället för vanlig grädde.

4 portioner pasta med kyckling och spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som farfalle (fjärilar), penne, gnocchis, trofie eller valfri sort
  • 3 st kycklingfilé
  • 200 g svamp som champinjoner (ca 10 stora svampar)
  • 1 påse färsk 60 gram babyspenat eller två dl fryst bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl vispgrädde, sojagrädde eller kokbar creme fraiche (du kan också blanda)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Rensa och skölj samt skiva eller hacka svamp.
  3. Skala hacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en stor panna i olivolja i någon minut. Rör runt.
  5. Tillsätt grädde, rör om och koka några minuter. Rör då och då. Håll varmt. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Börja koka pasta enligt koktiden på paketet, ca 10-12 minuter.
  7. Skär under tiden kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm eller i strimlor. Värm en stekpanna.
  8. Bryn kycklingen i lite olivolja, salt och peppar.
  9. Lägg över kycklingen i pastasåsen och låt puttra medan pastan kokar klart.
  10. Skölj och hacka spenaten grovt. Tillsätt till pastasåsen.
  11. Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
  12. När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så häll av den och blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
  13. Riv parmesan och servera till pastan.
E-mail
Medel: 4.9 (8 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer