Pasta med kyckling, spenat och grädde
Pasta med kycklingfilé, spenat och grädde smaksatt med svamp samt toppad med riven parmesan.
En god och snäll pasta för både vardags som fest; för barn och vuxna.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Rensa och skölj samt skiva eller hacka svamp.
- Skala hacka lök och vitlök.
- Fräs svamp, lök och vitlök i en stor panna i olivolja i någon minut. Rör runt.
- Tillsätt vitt vin och grädde, rör om och koka några minuter. Rör då och då. Håll varmt. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Börja koka pasta enligt koktiden på paketet, ca 10-12 minuter.
- Skär under tiden kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm eller i strimlor. Värm en stekpanna.
- Bryn kycklingen i lite olivolja, salt och peppar.
- Lägg över kycklingen i pastasåsen och låt puttra medan pastan kokar klart.
- Skölj och hacka spenaten grovt. Tillsätt till pastasåsen.
- Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
- När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så häll av den och blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
- Riv parmesan och servera till pastan.
Varianter
- Du kan också laga pastan med färsk pasta (koka den enligt paketet). Eller göra egen tagliatelle pasta.
- Du kan utesluta kycklingen eller ersätta den med quornbitar om du vill ha en vegetarisk pasta.
- Vidare kan du ta sojagrädde eller Oatlys Imat istället för vanlig grädde. Skippa då även parmesan om du vill ha en vegetarisk och vegan pasta. Då kan du använda riven Violife prosociano vegan ost istället.
Uppskattat näringsvärde per portion: 455 kcal