Sesampanerad kycklingfilé med couscous

Sesampanerad kycklingfilé med couscous och yoghurtsås. En smal och god rätt med nyttiga sesamfrön, grönsaker och smal yoghurtsås.
Det finns färdigskivad kycklingfilé att köpa som passar bra till detta recept.
Istället för kycklingfilé kan du ta halloumiost.

4 sesampanerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör: 2 dl couscous
  • 4 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 15 gröna bönor, haricots verts
  • 1 tomat
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp 7 dl vatten till couscousen.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
  3. Skär dem i kuber ca 2x2 cm stora.
  4. Lägg couscousen i en skål och häll på det kokande vattnet. Låt svälla fem minuter övertäckt.
  5. Fräs paprikan i lite olivolja i några minuter.
  6. Rensa och tillsätt gröna bönor.
  7. Skölj och tärna tomaten och tillsätt den.
  8. Tillsätt couscousen samt lite mer olivolja. Rör runt. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt medan du lagar kycklingen.
  9. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor.
  10. Salta och peppra dem samt vänd dem i en tallrik med sesamfrön.
  11. Fräs kycklingschnitzlarna några i taget, 3-4 minuter på varje sida, i en stekpanna med lite olivolja i.
  12. Lägg tillbaks all kycklingen i pannan och låt stå att steka klart på låg värme med lock i ca 5 minuter.
  13. Gör yoghurtsåsen: Skala och riv ingefära samt blanda med yoghurten samt salt i en skål.
  14. Servera den sesampanerade kycklingen med couscoussalladen samt yoghurtsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer