Sesampanerad kycklingfilé med couscous

Sesampanerad kycklingfilé med couscous och yoghurtsås. En smal och god rätt med nyttiga sesamfrön, grönsaker och smal yoghurtsås.
Det finns färdigskivad kycklingfilé att köpa som passar bra till detta recept.
Istället för kycklingfilé kan du ta halloumiost.

4 sesampanerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör: 2 dl couscous
  • 4 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 15 gröna bönor, haricots verts
  • 1 tomat
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp 7 dl vatten till couscousen.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
  3. Skär dem i kuber ca 2x2 cm stora.
  4. Lägg couscousen i en skål och häll på det kokande vattnet. Låt svälla fem minuter övertäckt.
  5. Fräs paprikan i lite olivolja i några minuter.
  6. Rensa och tillsätt gröna bönor.
  7. Skölj och tärna tomaten och tillsätt den.
  8. Tillsätt couscousen samt lite mer olivolja. Rör runt. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt medan du lagar kycklingen.
  9. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor.
  10. Salta och peppra dem samt vänd dem i en tallrik med sesamfrön.
  11. Fräs kycklingschnitzlarna några i taget, 3-4 minuter på varje sida, i en stekpanna med lite olivolja i.
  12. Lägg tillbaks all kycklingen i pannan och låt stå att steka klart på låg värme med lock i ca 5 minuter.
  13. Gör yoghurtsåsen: Skala och riv ingefära samt blanda med yoghurten samt salt i en skål.
  14. Servera den sesampanerade kycklingen med couscoussalladen samt yoghurtsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer