Pannacotta med matyoghurt

Matyoghurt ger en lite friskare och riktigt god men mindre gräddig pannacotta. Du kan ta vilken matyoghurt du vill ex. Turkisk eller Grekisk.

Gott med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär eller prova syrlig passionsfruktspulp till.

Vintips till pannacottan är ett Italienskt sött dessertvin som Vin Santo.

5 portioner pannacotta med matyoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3,5 dl Grekisk eller Turkisk matyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 5 cm vaniljstång
  • Garnering: 150 gram färska bär som jordgubbar, hallon, blåbär eller 6 st passionsfrukter

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  3. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  5. Rör ner matyoghurten.
  6. Ta bort vaniljstången.
  7. Fördela pannacottablandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  8. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  9. Servera med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt eller på valfritt vis.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer